Ο κύβος ερρίφθη για τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό λένε όσοι γνωρίζουν τις σκέψεις του. Βουλή, Ευρωβουλή ή ακόμα και Δήμος Λαρισαίων απορρίφθηκαν ήδη από τους σχεδιασμούς του τοπικού κυβερνήτη για το μέλλον και η στόχευση είναι μια: Περιφέρεια Θεσσαλίας ξανά.

Η τρίτη θητεία δεν είναι βέβαια καθόλου εύκολη υπόθεση. Το ξέρει φυσικά και ο ίδιος. Η φθορά των δέκα ετών στην καρέκλα του περιφερειάρχη άρχισε να αφήνει τα σημάδια της, ενώ το γενικότερο πολιτικό σκηνικό δεν εμπνέει την εμπιστοσύνη του παρελθόντος.

Άλλαξαν πολλά και στο κόμμα του. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου δεν έχει καμμιά σχέση με εκείνη του Σαμαρά, ενώ ο νυν αρχηγός της ΝΔ δεν φαίνεται να σκοτίζεται και πολύ για την πολιτική καριέρα του Αγοραστού – ειδικά μετά το «ειδύλλιο» του Θεσσαλού με τον Τσίπρα το οποίο αναβίωσε, πρόσφατα, με την πραγματοποίηση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου των Συριζαίων στη Λάρισα.

Άδηλο το μέλλον. Όμως εδώ που έφτασαν τα πράγματα ο Αγοραστός δεν είναι διόλου εύκολο να «φαγωθεί» ούτε από τον Μητσοτάκη, όταν έρθει η ώρα του «χρίσματος», όσο και αν ένα τέτοιο σενάριο αποτελεί διακαή πόθο κάποιων  γαλάζιων Θεσσαλών βουλευτών. Ο ίδιος έχει συσσωρεύσει εμπειρία, γνωρίζει καλά τα τοπικά πολιτικά κατατόπια και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθεί αν τυχόν του ζητηθεί να αποσυρθεί.

Αν τα πράγματα οδηγηθούν στα άκρα και χρηστεί άλλος κομματικός υποψήφιος τότε, διόλου απίθανο, ο νυν περιφερειάρχης να συνεχίσει το δρόμο του παίζοντας το χαρτί του «ανεξάρτητου», προτάσσοντας το «συμφέρον του τόπου» πάνω από το κομματικό. Με άλλα λόγια δεν αποκλείεται να τον δούμε ακόμα και «αντάρτη». Αποθανέτω η ψυχή του μετά των αλλοφύλων… 

Όλα αυτά, βέβαια, παραμένουν για την ώρα σενάρια επί χάρτου. Τουλάχιστον μέχρι να γίνουν πλήρως ορατές οι προθέσεις των κομμάτων και να εκδηλωθούν και οι άλλες υποψηφιότητες. 

Από αυτές θα κριθεί αν ο περιφερειάρχης θα συνεχίσει το έργο του ή θα πάει σπίτι του. Την δεύτερη Κυριακή φυσικά…

Κώστας Τόλης