Λιγοστεύει η άμμος στην κλεψύδρα του άρθρου 106β (πρώην άρθρο 99) στο οποίο προσέφυγε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων, γνωστότερος ως ΕΑΣ Τρικάλων, για να εξασφαλίσει προστασία από τους πιστωτές του και να αναδιαρθρώσει τα συσσωρευμένα δάνεια. Βέβαια  κάποιοι  πιστωτές πρόλαβαν, πριν από το δικαστήριο, και επέβαλαν στην Ένωση κατασχέσεις και ενέχυρα διασφαλίζοντας ποικιλοτρόπως τα συμφέροντά τους. 

Πρώτη και καλύτερη η ΒΙΟΛΑΡ του προέδρου της Διεπαγγελματικής Βάμβακος Βασίλη Μάρκου η οποία, όχι μόνο προχώρησε σε κατασχέσεις ακινήτων λαμβάνοντας τα οφειλόμενα σε επιταγές εκατομμυρίων της θυγατρικής γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ οπισθογραφημένες από την Ένωση, αλλά ενεχυρίασε και το 85% των μετοχών που διαθέτει η ΕΑΣ στην ΤΡΙΚΚΗ. Μάλιστα ο Μάρκου από χθεσινός αντίδικος του Αχιλλέα Λιούτα στις αίθουσες των δικαστηρίων, έγινε φίλος του προέδρου κάνοντας μπίζνες με τα προϊόντα της Ένωσης. Με το αζημίωτο φυσικά και για τα δύο μέρη. Ας είναι καλά η μυστική σύμβαση ΒΙΟΛΑΡ - ΕΑΣ η οποία συνήφθη εις βάρος της αγοράς και μάλιστα θα μας απασχολήσει προσεχώς καθώς κυοφορούνται εξελίξεις.

Όσο για τον πρόεδρο της Ένωσης ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα. Τα ρυθμίζει τα θέματα όπως πρέπει. Ένας καημός του έμεινε. Να εκλεγεί βουλευτής Τρικάλων με τη ΝΔ ο υιός Θανάσης Λιούτας, επίσης προμηθευτής της ΕΑΣ (σ..σ άλλο μεγάλο κεφάλαιο αυτό) ο οποίος υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής στις τελευταίες εκλογές και μάλιστα δεν τα πήγε καθόλου άσχημα.

Επομένως ο Αχιλλέας έχει κάθε λόγο να ακολουθεί “κατά πόδας” τον Μητσοτάκη, όπως για παράδειγμα στη ΔΕΘ απ΄όπου και η φωτογραφία.

O αγώνας πλησιάζει στη δικαίωση…

Κ.Τ.