Ένας Έλληνας έμπορος που ζει και δραστηριοποιείται στη Γερμανία, έφερε στο φως το θέμα της νοθευμένης φέτας που εξήγαγε η θεσσαλική τυροκομική επιχείρηση, με τα γνωστά επακόλουθα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εταιρεία που προχώρησε στην καταγγελία του προϊόντος είναι η TRIENON GmbH, πρόεδρος της οποίας είναι ο ομογενής Σάββας Τριανταφυλλίδης.

Η καταγγέλλουσα εταιρεία έχει έδρα το Αμβούργο και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και διάθεση προϊόντων μεσογειακής διατροφής στην ευρωπαϊκή αγορά retail για πάνω από 26 χρόνια.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, στο πλαίσιο διεξαγωγής ελέγχων ανάλυσης προϊόντων που κυκλοφορούν στην γερμανική αγορά, πρακτική που εφαρμόζει σταθερά τα τελευταία 15 χρόνια, με συχνότητα τέσσερις φορές ανά έτος, διαπίστωσε ότι το εν λόγω προϊόν περιέχει αγελαδινό γάλα.

Η πιάτσα των θεσσαλών τυροκόμων, που γνωρίζει καλά τη μάχη των εξαγωγών καθώς πέφτουν κορμιά κάτω από τα ράφια των ξένων σούπερ μάρκετ, λέει ότι ο Τριανταφυλλίδης πάθαινε ζημιά στη Γερμανική αγορά καθώς δεν μπορούσε με τίποτα να ανταγωνιστεί τις τιμές της εταιρείας που πιάστηκε να νοθεύει.

Εύλογη η αντίδρασή του και ήταν θέμα χρόνου να γίνει ότι έγινε.

Η ζημιά όμως για το ελληνικό εμβληματικό προϊόν είναι μεγάλη καθώς η φέτα φέρνει σημαντικά έσοδα στην Ελληνική οικονομία.

Προς γνώση και συμμόρφωση...

Κ.Τ. thessaliaeconomy.gr