Για μία θετική παραγωγικά χρονιά κάνει λόγο ο Πέτρος Νομικός, διευθύνων σύμβουλος της Δ. Νομικός Α.Ε, με δεδομένη την έναρξη λειτουργίας των εργοστασίων για

την επεξεργασία της φετινής σοδειάς στη βιομηχανική ντομάτα. Ταυτόχρονα η εταιρεία, που διαθέτει εργοστάσιο στα Φάρσαλα, έχει εντάξει στο πλάνο την είσοδό της στην παραγωγή επώνυμων προϊόντων. «Είναι κάτι που εξετάζουμε και μάλλον θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σε κάποιες αγορές καταρχήν στο εξωτερικό και στη συνέχεια στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος προσθέτει ότι η εξάπλωση της πανδημίας και στην Ελλάδα έχει συμβάλλει στην αύξηση της συνολικής κατανάλωσης και αλλά στην προοπτική της κατανάλωσης ευρύτερα. «Στον τομέα του catering υπήρξε πολύ μεγάλη μείωση. Στον αντίποδα, στη λιανική αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον για συσκευασμένα προϊόντα ντομάτας. Επομένως το ισοζύγιο κλείνει προς την αύξηση της κατανάλωσης».

Φέτος για πρώτη φορά η Νομικός δεν θα επεξεργαστεί νωπή ντομάτα το εργοστάσιο της Αλιάρτου, με την εταιρεία να μεταφέρει το σύνολο της παραγωγής της στην μονάδα των Φαρσάλων, στο οποίο ολοκληρώθηκε η μεταφορά παραγωγικού εξοπλισμού από την Αλίαρτο. Ο επιχειρηματίας σημειώνει ότι η παραγωγή ντομάτας της Βοιωτίας θα μεταφερθεί σε Δομοκό και Φάρσαλα.

Χ.Ψ. thessaliaeconomy.gr