Το είδαμε και αυτό. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λάρισας της ΝΔ και έμπειρος κοινοβουλευτικός, ερωτά δημοσίως τον ΣΥΡΙΖΑ αν προτίθεται να επαναφέρει τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες, όπως ο ίδιος επιθυμεί, αντί των 7 ημερών που νομοθέτησε η ΝΔ και αποδέχεται σιωπηρά, επί τέσσερα χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Μα νομίζουμε ότι στο γάλα τα πράγματα είναι πλέον δρομολογημένα. Η διαφαινόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές, παρέχει στον ίδιο τον Μάξιμο, ως κορυφαίου στελέχους του αγροτοκτηνοτροφικού χώρου, την δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλίας για επαναφορά του γάλακτος στις 5 ημέρες ή και παρακάτω.

Προφανώς είναι θέμα μηνών, ο Μητσοτάκης, άμα τη αναλήψει των κυβερνητικών του καθηκόντων, να επαναφέρει το γάλα στις σωστές ημέρες ζωής και να αποκαταστήσει την χαμένη τιμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ευκαιρία, ακόμα και στο ίδιο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση του Μητσοτάκη (και του Μάξιμου) έχει την δυνατότητα να επαναφέρει σε λειτουργία και την κρατική Αγροτική Τράπεζα. Θα σώσει έτσι τον ΘΕΣγάλα, την ΕΑΣ Τρικάλων αλλά και την ίδια αγορά η οποία, λόγω έλλειψης ρευστότητας, δεν μπορεί να αγοράσει ούτε καν γάλα με αποτέλεσμα αυτό να μένει απούλητο.

Γιατί λοιπόν ανησυχεί ο Μάξιμος;

Κ.Τ.