Εγκαινιάστηκε στην Αττική η νέα μονάδα της Παπαστράτος που έκοψε την κατασκευή τσιγάρων και παράγει πια ράβδους καπνού. Το IQOS το οποίο συναντά κανείς και σε ιδιόκτητα καταστήματα της εταιρείας στη Θεσσαλία.

Διευρυμένη ήταν η παρουσία στα εγκαίνια του νέου εργοστασίου από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αν και η κυβέρνηση είχε «τιμήσει» σε κορυφαίο επίπεδο τη θεμελίωση της επένδυσης, με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα (και φανατικού αντικαπνιστή) πέρυσι τον Αύγουστο.

Τη χθεσινή ημέρα των επίσημων εγκαινίων, η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο, την υπ. Εσωτερικών Ο. Γεροβασίλη, την υφυπ. Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, αλλά και τον προκάτοχό της Τ. Αλεξιάδη, καθώς και τον τέως υπουργό Θ. Δρίτσα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη, την πρώην υπουργό κ. Ντόρα Μπακογιάννη, τον εκπρόσωπο Τύπου Β. Κικίλια αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Παρόντες επίσης ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ανάμεσα στους πολιτικούς, πλήθος στελεχών της οικονομίας και της αγοράς, και ένας που εμφανίστηκε εμπράκτως ως ένθερμος χρήστης του IQOS, του καινοτόμου καπνικού προϊόντος της Phillip Morris. Ο κ. Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο οποίος κρατούσε στα χέρια του τη συσκευή και τα heets IQOS καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Ποιος να το περίμενε ότι θα έρθει μια ημέρα που η Παπαστράτος θα υπερηφανεύεται ότι έκοψε το ...τσιγάρο.

Χμ.