Δεν εντυπωσίασε το κοινό, φίλαθλο και μη, η επιλογή της εταιρείας "Ερμώνασσα" ως  αναδόχου εργολάβου για την κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και αυτό διότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι σχετικά νέα χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές στο χώρο. Αυτό βέβαια δεν λέει και πολλά πράγματα από μόνο του καθώς, εν προκειμένω, δεν πρόκειται για την ανάληψη κάποιου κρατικού έργου που μπορεί να γίνει με προδιαγραφές του ποδαριού και περίεργες εκπτώσεις, αλλά για το γήπεδο της ΑΕΚ το οποίο η διοίκηση της ομάδας προετοιμάζει με ...θρησκευτική ευλάβεια. Κανείς άλλωστε δεν εμπιστεύεται την ανέγερση του σπιτιού του στον οποιονδήποτε.

“Στην κατασκευή της “Αγίας Σοφίας” θα παίξουν μπάλα οι καλύτεροι και θα φτιάξουν ένα σπουδαίο γήπεδο”, μας διαβεβαίωνε πρόσφατα φίλος της στήλης που γνωρίζει καλά το θέμα. “Ο Τρικαλινός φίλος του “Τίγρη” θα είναι μέσα;" ρωτήσαμε με τη σειρά μας. Η απάντησή του συνομιλητή μας, καθώς απομακρύνονταν, ήταν ένα ωραίο αινιγματικό χαμόγελο αλλά τίποτα περισσότερο.

Για τους μη παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ο “Τρικαλινός φίλος του Τίγρη” δεν είναι άλλος από τον Στέλιο Γαντζούλα, κατασκευαστή, από το 1976, με σημαντική εμπειρία στον κλάδο, ιδιοκτήτη της ΤΡΙΚΑΤ με πτυχίο 6ης κατηγορίας. Είναι εκείνος που έφτιαξε τα ...μισά Ολυμπιακά έργα το 2004 έστω και ως υπεργολάβος μεγάλων κοινοπραξιών.

Τι κοινό έχει ο Γαντζούλας με την ΑΕΚ πέρα από φίλος του Μελισσανίδη; Είναι μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ. Δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω, όμως δεν μπορούμε να φανταστούμε να χτίζεται η “Αγία Σοφία” στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Γαντζούλας απλώς να κοιτάζει…

Κ.Τ.