Ενημέρωση των τοπικών Μέσων την Δευτέρα στο Pantheon Plaza ενόψει του εκπτωτικού χωριού που θα λειτουργήσει το φθινόπωρο αρχικά με περίπου 80 καταστήματα.

Η επένδυση αποτελεί μια δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα για τον πορτογαλικό κολοσσό της Sonae Sierra, η οποία την ερχόµενη εβδοµάδα από κοινού µε την Bluehouse πρόκειται να παρουσιάσουν το νέο υβριδικό mall της Λάρισας στη θέση του σχεδόν ερειπωµένου «Pantheon Plaza.. 

Η συνολική επένδυση για το νέο «Fashion City Outlet» διαµορφώνεται, σύµφωνα µε πληροφορίες, κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, σηµατοδοτώντας την επανεκκίνηση για το mall που είχε την ατυχία να ανοίξει στις αρχές της κρίσης, το 2008, ύστερα από µια επένδυση 77 εκατ. ευρώ, µε 120 καταστήµατα, αντιµετωπίζοντας µάλιστα εξαρχής προβλήµατα, παρά το γεγονός ότι υποστηριζόταν από δύο ισχυρά ονόµατα της διεθνούς αγοράς ακινήτων, την επενδυτική Rockspring και τη Sonae Sierra. 

Ενδεικτικά, ο πορτογαλικός όµιλος κατέχει 48 εµπορικά κέντρα ανά την Ευρώπη, η εµπορική αξία των οποίων φτάνει περίπου τα 7 δισ. ευρώ, και διαχειρίζεται ή και ενοικιάζει 76 εµπορικά κέντρα µε µεικτή επιφάνεια ενοικίασης τα 2,4 εκατ. τ.µ. και περίπου 9.100 ενοικιαστές. 

Οι ισχυροί µέτοχοι και η διαφύλαξη του κύρους τους είναι η βασική αιτία για τις προσπάθειες επανεκκίνησης τώρα, έστω κι αν τη θέση της Rockspring πήρε η Bluehouse, η οποία έχει και αυτή σηµαντική εµπειρία στον χώρο των επαγγελµατικών ακινήτων εντός αλλά και εκτός Ελλάδος, µε ένα σηµαντικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο κυρίως στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ στην Ελλάδα τρέχει το εκπτωτικό χωριό των Σπάτων. 

Δ.Μ.