Τα είπε λαϊκά ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Γιώργος Λαδόπουλος, στην ημερίδα που διοργάνωσε η τράπεζα Πειραιώς στη Λάρισα για αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις.

Ο “Λαδό” ανέβηκε στο βήμα εκπροσωπώντας το απόντα περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό αλλά δεν περιορίστηκε στις γνωστές φιλοφρονήσεις απέναντι στα στελέχη της τράπεζας, αναγνωρίζοντας πάντως την συμβολή της στον αγροτικό κόσμο.

Με “μεσογειακό” τρόπο, δηλαδή κουνώντας ακατάπαυστα τα χέρια και αγνοώντας τα χειρόγραφα της ομιλίας του, κέρδισε με “ακαταμάχητα” επιχειρήματα τις εντυπώσεις. Κορυφαία ατάκα αυτή για την συμβολαιακή γεωργία: “Τζάμπα φαΐ δεν υπάρχει λένε στο χωριό μου. Το μόνο τζάμπα φαϊ είναι αυτό που βρίσκεται στην παγίδα, δηλαδή στη φάκα”! 

Η παροιμία αποτέλεσε ιδανική εισαγωγή για να ζητήσει καλύτερη αντιμετώπιση των συμβεβλημένων -με "συμβολαιακή"- καλλιεργητών από τις τράπεζες.

Η παθιασμένη ομιλία του προκάλεσε και παράπλευρες απώλειες. Πέρα από τα σκορπισμένα χειρόγραφα, αποσυντονίστηκε και το λάπτοπ με το Power Point που υπήρχε στο αναλόγιο για τους επόμενους ομιλητές.

Ένας είναι ο “Λαδό”...

Κ.Τ.