Ένα από τα «μυστικά» της επιτυχίας που έκαναν το Mark Zuckerberg μεγιστάνα, είναι οι συνεργάτες του. Tους επιλέγει με προσοχή, τους δίνει «γη και ύδωρ», φροντίζει να είναι ευχαριστημένοι και πιστοί, τους «αφουγκράζεται». Όμως, παρότι επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό, δεν μπορεί να έχει 100% επιτυχία στο loyalty των υπαλλήλων του, αφού υπάρχουν κι άλλοι που κάνουν το ίδιο. Όπως η Google...

Tον Michael Sayman, που σήμερα είναι γνωστός με το παρατσούκλι wunderkind (παιδί- θαύμα, σε ελεύθερη μετάφραση), η Facebook Inc τον προσέλαβε για μια εξωτερική συνεργασία στα 17 του.

Στα 18 του, η εταιρία του έδωσε πλήρη απασχόληση και τον έκανε αναπόσπαστο κομμάτι, επωφελούμενη τα μέγιστα απ' αυτόν. Σήμερα, μόλις στα 21 του, ο Sayman αφήνει την εταιρία τεχνολογίας στην οποία «ενηλικιώθηκε», για να «μετακομίσει» σε μια άλλη, τη μητρική της Google, Alphabet Inc.

Στο Facebook, ο Sayman ήταν product manager και το έργο του, το οποίο έφερε εις πέρας με επιτυχία, ήταν να βοηθήσει τον γίγαντα των social media να κατανοήσει πώς η γενιά του χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα, να έχει συμβουλευτικό ρόλο σε πειραματικά προϊόντα για εφήβους και νέους και να βοηθήσει τους επιτελικούς να καταλάβουν τα trends.

Στη Google, θα είναι και πάλι product manager, για το Assistant, την υπηρεσία φωνητικής αναζήτησης της μεγαλύτερης ίσως, τεχνολογικής εταιρίας του κόσμου. Όχι τυχαία, η Google έκανε τα πάντα για να «αρπάξει» το wunderkind από την «αγκαλιά» της Facebook, καθώς ο CEO της πρώτης, Sundar Pichai, έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα της εταιρίας το Assistant.

Mε τον ανταγωνισμό της Siri, του αντίστοιχου προϊόντος που έχουν αναπτύξει από κοινού οι Amazon, Alexa, Apple να «τρέχει», ο Pichai θέλει το Assistant να «καταλάβει» όλη τη γκάμα των προϊόντων και συσκευών που παράγει, ή ετοιμάζεται να παράξει η εταιρία που εδρεύει στο Mountain View της California.

H Facebook, είχε ανακαλύψει τον Sayman, ο οποίος αυτό-διδάχθηκε στην ηλικία των 13 ετών να δημιουργεί apps για κινητά, επειδή χρησιμοποιούσε τα developer tools της εταιρίας για μια εφαρμογή για iPhone.

Πριν «προσληφθεί» για να κάνει μαθητεία στην Facebook, η εταιρία του έκλεισε μια πτήση, για να συναντηθεί με τον CEO της, Mark Zucker-berg, αυτοπροσώπως. O Sayman πήγε, με τον Zucker-berg να βλέπει έκπληκτος τον λίγο αργότερα- νεότερο εργαζόμενο που είχε το Facebook, να μπαίνει στο γραφείο του, συνοδευόμενος από τη μαμά του.

O Sayman, μετά από αυτή την πορεία ζωής στην εταιρία, δεν θα μπορούσε να την αποχαιρετίσει με άλλο τρόπο από ένα post στον λογαριασμό του, στο Facebook. Eκεί, αποκάλυψε ότι διδάχθηκε την κωδικοποίηση που τον έκανε σημαντικό και περιζήτητο στέλεχος από βίντεο στη Google. Tι ειρωνεία: Eκεί που πηγαίνει τώρα.

«Σε προσωπικό επίπεδο», λέει ο ίδιος, «βλέπω κι εγώ το Assistant ως μια ευκαιρία για τη Google ώστε να χαμηλώσει τη μπάρα για τα παιδιά, τους εφήβους όλων των ηλικιών και backgrounds ώστε να μάθουν πώς να προγραμματίζουν. Kαι να τους ενθαρρύνει να εξερευνήσουν τον κόσμο του computer science με τρόπους που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν παρουσιαστεί».

Φυσικά, το wunderkind δεν θα μπορούσε παρά να φύγει, λέγοντας τα καλύτερα λόγια για τον εν πολλοίς μέντορά του, τον Mark Zuckerberg, για τον οποίο έγραψε ότι υπήρξε «απίστευτη έμπνευση» και «απόλυτη ευχαρίστηση να εργάζεται κανείς μαζί του».