Το Joist Innovation Park στη Λάρισα επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας για την εκκίνηση των δραστηριοτήτων του πάρκου. Με την έναρξη των εργασιών διεξήχθη και η πρώτη εκδήλωση, με θέμα «Τα Πάρκα Καινοτομίας ως Μοντέλα Ενίσχυσης των Περιφερειακών Οικοσυστημάτων», με συνδιοργάνωση του ΕΚΕΤΑ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην οποία ο κ. Δήμας συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής.

Το Joist στεγάζεται σε ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο στο κέντρο της πόλης. Το Πάρκο θα φιλοξενεί εταιρείες-τεχνοβλαστούς, νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς και τμήματα ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας δήλωσε ότι «με την έναρξη των δραστηριοτήτων του Πάρκου Καινοτομίας Joist γίνεται ένα ακόμα βήμα προς τον μετασχηματισμό της Ελλάδας σε έναν κόμβο καινοτομίας.

Η λειτουργία ενός σύγχρονου πάρκου καινοτομίας στην καρδιά της Λάρισας δημιουργεί μία σημαντική κοιτίδα έρευνας και ανάπτυξης πρωτοποριακών λύσεων, σε μια περιοχή που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική τόσο με τις νεοφυείς επιχειρήσεις όσο και με τα ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκά ιδρύματα που λειτουργούν εκεί».

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr