Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες για περιοχές της Θεσσαλίας και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν να εξετάσουν εάν η ακίνητη περιουσία τους βρίσκεται σε περιοχές που θεωρούνται δασικές εκτάσεις. Στη διάθεσή τους έχουν χρονικό περιθώριο 60 ημερών από την ανάρτηση των χαρτών (και άλλες 20 ημέρες σε περίπτωση που είναι κάτοικοι εξωτερικού), προκειμένου να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους στη δασική υπηρεσία. Για να υποβληθούν οι αντιρρήσεις, θα πρέπει να καταβληθεί και το σχετικό τέλος που διαμορφώνεται ανάλογα με την έκταση του εκάστοτε ακινήτου. 

Δικηγόροι εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους στη στήλη αν η προθεσμία των 60 ημερών επαρκεί, καθώς σε πολλές περιπτώσεις η εξακρίβωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ακινήτου απαιτεί χρόνο προκειμένου να τεκμηριωθεί και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους ιδιοκτήτες, ενώ κρίνεται αρνητικά το ότι πρέπει να καταβληθεί ειδικό τέλος σε καιρούς οικονομικής ανέχειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε δικηγορικά γραφεία για να είναι σίγουροι για την ορθή διαδικασία που θα ακολουθηθεί, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως εκείνα που είχαν παρατηρηθεί στην διαδικασία της κτηματογράφησης για το Κτηματολόγιο, όπου οι κάτοχοι ακινήτων απευθύνονταν σε μη ειδικούς με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά λάθη. 

Η κακή ελληνική συνήθεια που ξεκινά με τη φράση "έχω έναν γνωστό που ξέρει..." είναι προάγγελος ταλαιπωρίας και αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί στην περίπτωση των αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών για να μην υπάρχει κόστος σε χρόνο και χρήμα. Προσοχή, λοιπόν.

Κ.Ε.