Οσο πλησιάζει ο Ιούλιος της συγχώνευσης η μετοχή της ΜΕΤΚΑ ελαχιστοποιεί τις απώλειες που κατέγραψε λόγω της σχέσης ανταλλαγής με τη Μυτιληναίος. Η επιχείρηση είναι, ως γνωστόν, μια από τις ιστορικότερες βιομηχανίες της Θεσσαλίας η οποία, πριν 18 χρόνια, πέρασε στον όμιλο Μυτιληναίου διατηρώντας όμως πάντα την βασική της μονάδα παραγωγής στη Νέα Ιωνία του Βόλου, συνεχίζοντας την συμβολή της στην οικονομία της Μαγνησίας.

Ο τίτλος της ΜΕΤΚΑ πέρασε και πάλι πάνω από τα 7 ευρώ και χθες διαπραγματεύονταν στα 7,02 ευρώ ακολουθώντας πλέον από κοντά το εντυπωσιακό ράλι της Μυτιληναίος. 

Η αποτίμηση της ΜΕΤΚΑ ανέρχεται σήμερα στα 364 εκατ. ευρώ, ενώ της Μυτιληναίος στα 807 εκατ. ευρώ. H εταιρεία, ιδρύθηκε στο Βόλο το 1962 με αντικείμενο τις σύνθετες μεταλλικές κατασκευές που αναδύονταν  την εποχή εκείνη στον ελληνικό κατασκευαστικό τομέα, ενώ το 1973 μπήκε στο χρηματιστήριο. Το 1998 η θεσσαλική επιχείρηση πέρασε στο όμιλο Μυτιληναίου και επικέντρωσε τη δραστηριοποίησή της στα ολοκληρωμένα ενεργειακά έργα και στις σύνθετες κατασκευαστικές εφαρμογές, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα την ανάληψη κορυφαίων έργων σε όλο τον κόσμο. 

Μακάρι να είχαν την ίδια τύχη και άλλες ιστορικές βιομηχανίες της Μαγνησίας που η οικονομική κρίση τις έκανε σήμερα αγνώριστες..

Στη φωτογραφία ένα ιστορικό στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της ΜΕΤΚΑ στο Βόλο το 1962

Λ.Ε.

.