Η επένδυση για την ανάπτυξη του Atalanti Hills στην περιοχή Λοκρών της Φθιώτιδας βρίσκεται πιο κοντά στην αδειοδότηση. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ με βασικό μέτοχο τον ιαπωνικό όμιλο ακινήτων Mitsubishi Estate Co.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του επενδυτικού σχήματος, με την προϋπόθεση να λάβει γνωμοδότηση από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης που να αποδεικνύει τα οφέλη από την επένδυση για την οικονομία. Η σχετική συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα. Στη συγκεκριμένη επένδυση η Mitsubishi Estate εμπλέκεται μέσω της θυγατρικής της Rockefeller Group International (εξαγοράστηκε από τους Ιάπωνες από την οικογένεια Rockefeller το 1990), η οποία με τη σειρά της είναι ο στρατηγικός επενδυτής της βρετανικής Europa Capital που μαζί με την Prufrock Investments έχουν συστήσει ως φορέα για την υλοποίηση του έργου τη «Λοκρός ΕΠΕ». Η «Λοκρός» εδώ και δέκα περίπου έτη έχει αποκτήσει έκταση 12.500 στρεμμάτων στην Αταλάντη και προωθεί την τουριστική επένδυση που έχει γίνει ευρύτερα γνωστή ως Atalanti Hills.

Τα υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Τουρισμού ανακοίνωσαν ότι έχουν υπογράψει από πέρυσι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο χαρακτηρίζεται και οριοθετείται η πρώτη Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ). Οι κτιριακές εγκαταστάσεις υπολογίζεται πως θα καλύψουν μόνο το 2,56% της συνολικής έκτασης της ΠΟΤΑ, δηλαδή 420 από τις 12.500 στρέμματα.

Η Europa Capital είναι ένας από τους μεγάλους ομίλους της ευρωπαϊκής αγοράς ακινήτων με υπό διαχείριση κεφάλαια περί τα 9,5 δισ. ευρώ μέσω 9 διαφορετικών επενδυτικών κεφαλαίων και παρουσία σε 20 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Το σχέδιο της «Λοκρός» προβλέπει τρία σύνθετα τουριστικά καταλύματα στις περιοχές Νότος, Ζέφυρος και Βορράς, με ισάριθμα γήπεδα γκολφ και ξενοδοχειακά συγκροτήματα συνολικής δυναμικότητας 2.990 κλινών αλλά και 3.306 επιπλωμένες κατοικίες 5.882 κλινών. Το μέγιστο ύψος των κτιρίων προβλέπεται στα 13,5 m (3 όροφοι). Προβλέπονται επίσης, στεγασμένες και υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, συνεδριακό κέντρο, εγκαταστάσεις πολιτισμού και αναψυχής, υδάτινο πάρκο και κέντρο υδροθεραπείας.

Ηλίας Μπέλος (Καθημερινή)