Ημερίδα με θέμα την επένδυση στον Αλατά διοργανώνει αύριο στο Τρίκερι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας στην αίθουσα εκδηλώσει του Γυμνασίου-Λυκείου. Επιπλέον σήμερα στις επτά το απόγευμα θα γίνει κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νοτίου Πηλίου όπου θα συζητηθούν θέματα ημερήσιας διάταξης αλλά και θέματα που θα θέσουν ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι.

Σημειώνεται ότι η επένδυση είναι ακινητοποιημένη εδώ και 19 χρόνια και οι τρεις προαναφερόμενοι φορείς διερευνούν λύσεις πως θα την ξεμπλοκάρουν. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Ν. Φορτούνας, το πρόβλημα με την έκταση της νησίδας ξεπεράστηκε καθώς έγινε νέα μέτρηση που αποδεικνύει ότι είναι 550 στρέμματα και όχι κάτω από 500.

Όμως πλέον η περιοχή όπου έχει ελαιώνες “σε ημιάγρια κατάσταση” όπως αναφέρει ο δήμαρχος, πλέον την χαρακτηρίζει ως υψηλής παραγωγικότητας και σε τέτοιες περιπτώσεις απαγορεύεται η δόμηση. “Δεν μπορώ να καταλάβω πως το πιστοποιούν αυτό υπάλληλοι των υπουργείων και σταματούν μία επένδυση σημαντική για την περιοχή” επισήμανε ο κ. Φορτούνας.

Από την πλευρά του ο Κ. Βολιώτης της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας επισημαίνει ότι η αρχική μέτρηση είναι σωστή και δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται ο αιγιαλός και η παραλία. Επιπλέον υπενθύμισε τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου για τη νησίδα και ανέφερε ότι μόνο ο δήμος Ν. Πηλίου εμμένει στην επένδυση. “Η εταιρεία εδώ και καιρό έχει σταματήσει να πληρώνει ενοίκιο στο δήμο καθώς δεν περιμένει ότι θα γίνει η συγκεκριμένη επένδυση”.

Ελένη Μανώλη (ΕΡΤ)