Καλή είναι η εικόνα , που έχουν οι ξενοδόχοι, για την επισκεψιμότητα στον Βόλο και στην γύρω περιοχή ενόψει της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας, καθώς μέχρι χθες, η πληρότητα ξεπέρασε το 85% ως χθες, και μέχρι σήμερα η εικόνα αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερη.

Ο Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και εκτίμησε ότι το τριήμερο θα είναι τονωτική ένεση για τους επιχειρηματίες της Μαγνησίας, ενώ εκτίμησε ότι φέτος, εκτός απροόπτου αναμένεται μια καλή χρονιά για τον τουρισμό και χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης για ρύθμιση 120 δόσεων, εκφράζοντας τη θέση ότι πρέπει να αφορά το σύνολο των συσσωρευμένων οφειλών.

«Έχει ανάγκη ο κόσμος να ταξιδέψει»

Ο κ. Ζαφείρης, εξήγησε ότι η εικόνα αυτή, αφορά τα χειμερινά καταλύματα κυρίως σε Βόλο, Αγριά, Πορταριά και Μακρινίτσα, αλλά και το κεντρικό και ανατολικό Πήλιο, τονίζοντας, ότι πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, στοιχείο στο οποίο βοηθάει ο καλός καιρός και η ανάγκη που έχει ο κόσμος να ταξιδέψει.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων ανέφερε ότι και το 2023, αν δεν τύχει κάποιο έκτακτο γεγονός, όπως έγινε τα τελευταία χρόνια, θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό, που θα φέρει αισιοδοξία και χαμόγελο στους επιχειρηματίες του τουρισμού.

«Πρέπει να γίνει μια γενναία ρύθμιση για συσσωρευμένα χρέη τόσων ετών»

Ο κ. Ζαφείρης τόνισε ότι τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί, από την αύξηση της ενέργειας και την ακρίβεια, είναι πολλά, χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει την ρύθμιση 120 δόσεων για τις οφειλές, αλλά άποψή του και της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων , είναι ότι πρέπει να γίνει μια γενναία ρύθμιση για το σύνολο των οφειλών, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανασάνουν και να πληρώνουν τρέχουσες υποχρεώσεις και ρυθμίσεις.

«Πρόκειται για συσσωρευμένα χρέη τόσων ετών, τα οποία όσο κι αν νομίζει κανείς ότι οι … “πλούσιοι ξενοδόχοι” μπορούν να ανταπεξέλθουν, δυστυχώς δεν μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

magnesianews.gr