Η έναρξη της θερινής σεζόν και η αύξηση του αριθμού των πτήσεων, λόγω της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα, έχουν σημάνει συναγερμό στην ανάδοχο εταιρεία των 14 διεθνών περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μεταξύ των οποίων και αυτό της Σκιάθου.

Μάλιστα στο νησί του Παπαδιαμάντη οι προσδοκίες της τοπικής αγοράς είναι μεγάλες για φέτος το καλοκαίρι. Οι πτήσεις αναμένεται να αυξηθούν, καθώς η Fraport συνάπτει νέες συνεργασίες, ενώ οι κρατήσεις των tour oprerators προδιαγράφουν ένα καλοκαίρι που ενδεχομένως να οδηγήσει σε ρεκόρ αφίξεων στις Σποράδες.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στα άλλα περιφερειακά αεροδρόμια. Νέες συνεργασίες, ανάπτυξη και χιλιάδες ταξιδιώτες αποτελούν τις πρώτες εκτιμήσεις των στελεχών της για τη νέα περίοδο. Χαρακτηριστικό είναι πως η εταιρεία εξασφάλισε νέες πτήσεις από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες σκοπεύουν να ενισχύσουν φέτος την παρουσία τους και στα 14 αεροδρόμια.

Η ελληνογερμανική εταιρεία, μέσω της τεχνικής εταιρείας Intrakat, έχει ξεκινήσει, από το τέλος της θερινής περιόδου 2017, την υλοποίηση πρόδρομων κατασκευαστικών εργασιών, οι οποίες εντείνονται όσο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προχωρά στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων.

Ακόμη, η Fraport Greece έχει ολοκληρώσει την ανακατασκευή του διαδρόμου προσγείωσης/απογείωσης στην Μύκονο και υλοποιεί μικρής κλίμακας εργασίες στο αεροδρόμιο "Μακεδονία".  

Οι εργασίες, που θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 48 μηνών, περιλαμβάνουν άμεσες αλλά και σε βάθος χρόνου εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών, με τη Fraport Greece να προβλέπεται ότι θα επενδύσει το ποσό των 330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021. 

Συνολικά, κατά την 40ετή περίοδο παραχώρησης, η Fraport Greece υπολογίζεται ότι θα επενδύσει για επιπρόσθετα έργα συντήρησης και αναβάθμισης στα αεροδρόμια, περίπου 1 δισ. ευρώ.

Ζ.Η.