Δυναμικό «παρών» έδωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας συμμετέχοντας με 45 επιχειρηματίες, στη δεύτερη διεθνή έκθεση για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό Nostos EXPO 2017 που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Ναύπακτο.

Στο περίπτερο της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας συμμετείχαν επιχειρήσεις και επαγγελματικοί φορείς των Δήμων Αγιάς, Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Καλαμπάκας, Λίμνης Πλαστήρας, Νοτίου Πηλίου, Πύλης, Σκιάθου, Σκοπέλου, Σοφάδων και Τεμπών.

Οι επιχειρηματίες πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με σημαντικά διεθνή τουριστικά γραφεία (hosted buyers) προβάλλοντας έτσι τις επιχειρήσεις τους μέσα από πακέτα διακοπών που συνδυάζουν μοναδικές δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού με τις ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές της περιοχής μας. 

Οι hosted buyers, με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις, προέρχονταν από μεγάλες αγορές όπως Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Ουγγαρία, Δανία, Σουηδία, Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Κροατία, Σερβία, Ρουμανία και Τουρκία. Επίσης το «παρών» έδωσαν και τουριστικά γραφεία της Ελλάδας που ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό και εκπροσωπούν μεγάλες αγορές όπως Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Κίνα, Ινδία κ.α. 

«Πρόθεση της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή της στην έκθεση, είναι να στηρίξει την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και να φέρει σε επαφή τους επιχειρηματίες, που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό, με hosted buyers που εξειδικεύονται στον τομέα αυτόν» δήλωσε η επικεφαλής της θεσσαλικής αποστολής και γενική γραμματέας του ΔΣ Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η κ. Καραλαριώτου πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου, ζητώντας παράλληλα από τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες και φορείς της Θεσσαλίας να λάβουν μέρος στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στο επόμενο διάστημα. 

Η συνάντηση θα έχει στόχο να αποτυπωθούν λεπτομερώς τα αποτελέσματα της συμμετοχής αλλά κυρίως των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με tour operators και εξειδικευμένα ταξιδιωτικά γραφεία που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό. 

Μεγάλης σημασίας για την έκθεση Nostos EXPO 2017 ήταν οι συνεδριακές και παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, τόσο μέσω του εξειδικευμένου NOSTOSFORUM, με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και ομιλίες από στελέχη με μεγάλη εμπειρία στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όσο και του NOSTOS Food Tourism, με παρουσιάσεις από καταξιωμένους σεφ τοπικών γεύσεων και προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα.