Την ευγενική παρέμβαση του αντιδημάρχου Τουρισμού Γιώργου Καραλή αλλά και μια εξίσου ευγενική επιστολή του Γραφείου Τύπου δέχτηκε το thessaliaeconomy.gr για τον τίτλο χθεσινού ρεπορτάζ που ανέφερε ότι «Τα παράλια της Πιερίας έχασαν πέντε Γαλάζιες Σημαίες».

Ο τίτλος δεν περιείχε ανακρίβεια αλλά το γεγονός ότι οι πέντε γαλάζιες σημαίες που αφαιρέθηκαν προέρχονται όλες από περιοχές της Κατερίνης, συμπαρασύρει και την υπόλοιπη Πιερία η οποία δεν έχει κανένα πρόβλημα του είδους. Γι αυτό και αλλάξαμε τον τίτλο.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, που την περίοδο των διακοπών «ενοποιείται» με το θεσσαλικό διαμέρισμα λόγω της πληθώρας των θεσσαλών που τον επισκέπτονται (Πλαταμώνας, Νέοι Πόροι, Παντελεήμονας κ.α.), διατηρεί οκτώ Γαλάζιες Σημαίες και αποτελεί πάντα έναν ελκυστικό προορισμό για όλους.

Περισσότερα στην κατατοπιστική επιστολή του γραφείου Τύπου του Δήμου:

«Αξιότιμοι κύριοι,

διαβάζοντας το σημερινό σας δημοσίευμα με τίτλο «Τουρισμός: Τα παράλια της Πιερίας έχασαν πέντε γαλάζιες σημαίες» στην έγκριτη ενημερωτική σας ιστοσελίδα Thessaliaeconomy.gr, θα θέλαμε να σας προτείνουμε, εάν το κρίνετε κι εσείς ως ορθή προσθήκη, στο πλαίσιο του πληρέστερου αντικειμενικού ρεπορτάζ, να διευκρινίσετε ότι, παρά την εξέλιξη αυτή συνεχίζουν να κυματίζουν οι "Γαλάζιες Σημαίες" σε επτά ισάριθμες ακτές και μία ιδιωτική μαρίνα στον Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αποτελείται από τρεις δήμους, συγκεκριμένα από βορρά προς νότο, τους δήμους Πύδνας-Κολινδρού, Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου, και βρέχεται από τον Θερμαϊκό κόλπο σε ακτογραμμή μήκους περίπου 80χλμ. Από τα 80 αυτά χιλιόμετρα, τα 38 ανήκουν στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. 

Στις 18 Μαΐου φέτος δεκατρείς (13) ακτές της Πιερίας τιμήθηκαν με ισάριθμες «Γαλάζιες Σημαίες», συγκεκριμένα 6 ακτές του Δήμου Κατερίνης και 7 ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου τιμήθηκαν με «Γαλάζια Σημαία» (συν μία ιδιωτική μαρίνα σκαφών).

Λόγω των παραμέτρων που αναφέρετε κι εσείς στο δημοσίευμά σας έγινε αφαίρεση των 5 «Γαλάζιων Σημαιών» από ισάριθμες ακτές του Δήμου Κατερίνης. Συνεχίζουν ωστόσο να κυματίζουν 9 «Γαλάζιες Σημαίες», 1 σε ακτή του Δήμου Κατερίνης, και 7 σε ισάριθμες ακτές και 1 σε ιδιωτική μαρίνα σκαφών στον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου αποτελούν ιδιαίτερο πόλο έλξης κατοίκων της Θεσσαλίας, που ανηφορίζουν κάθε σαββατοκύριακο στις ακτές του Δήμου Διου-Ολυμπου, όπως Νέους Πόρους, Πλαταμώνα και Λεπτοκαρυά, έχουμε την αίσθηση ότι ο ευρύτερος τίτλος «παράλια της Πιερίας» του δημοσιεύματός σας ίσως «αδικεί» τις ακτές του Δήμου μας, που αποτελούν παράλια της Πιερίας μεν, αλλά στα οποία συνεχίζουν και κυματίζουν οι "Γαλάζιες Σημαίες".

Ευελπιστούμε στον εμπλουτισμό του δημοσιεύματός σας με την παραπάνω διευκρίνιση και σας ευχόμαστε να συνεχίσετε την πολύτιμή σας συνδρομή στην αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών σας.

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Αγγέλης Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης  Δήμος Δίου-Ολύμπου

Αγίου Νικολάου 15 60200 Λιτόχωρο  Τηλ.: 2352350100