Στο 85% ανέρχεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Μαγνησία ελάχιστες ημέρες πριν το Πάσχα. Πάντως για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες επισκέπτες επιλέγουν τον Βόλο και το Πήλιο για να περάσουν όμορφα αυτές τις ημέρες απολαμβάνοντας την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη φιλοξενία και τη φυσική ομορφιά του τόπου.

Παρά τους φόβους στο Ανατολικό Πήλιο ότι οι πλημμύρες θα ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για να έρθουν επισκέπτες, τελικά αυτό μάλλον δεν ισχύει, καθώς οι τελευταίες εκτιμήσεις των ξενοδόχων κάνουν λόγο για συνεχή αύξηση των ποσοστών πληρότητας, καθώς πλησιάζουμε στο Πάσχα.

Τα τηλεφωνήματα και οι κρατήσεις μέσω διαδικτύου στα ξενοδοχεία πυκνώνουν και οι ξενοδόχοι βλέπουν πιο αισιόδοξα την όλη κατάσταση.

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα πέφτει νωρίς, εντούτοις οι ενδιαφερόμενοι δεν αποθαρρύνονται και έχουν αποφασίσει να ταξιδέψουν για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους και τις παρέες τους.

Άλλωστε τα γραφικά χωριά του Πηλίου με τις όμορφες εκκλησίες αποτελούν ισχυρό κίνητρο για τους επισκέπτες, ώστε να έρθουν στην περιοχή.

Αυτή τη στιγμή η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας αγγίζει το 85% ως μέσος όρος στη χερσαία Μαγνησία, ενώ πριν μερικές ημέρες ήταν στο 65%. Μάλιστα δεν αποκλείεται, καθώς πλησιάζουμε το Μεγάλο Σάββατο να φτάσει ακόμη και το 95%.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης επισήμανε πως «ενόψει του Πάσχα φαίνεται πως η πληρότητα των ξενοδοχείων θα διαμορφωθεί στα περυσινά επίπεδα. Ήδη ως μέσος όρος βρισκόμαστε στο 85% και υπάρχει αυξητική τάση. Στον Βόλο, την Πορταριά, τη Μακρινίτσα η πληρότητα των ξενοδοχείων αγγίζει το 90%, ενώ στο Ανατολικό και ευρύτερο Πήλιο είναι κοντά στο 70%. Οι περισσότεροι έχουν κάνει κράτηση για δύο διανυκτερεύσεις, αλλά υπάρχουν και επισκέπτες που θα μείνουν τρεις βραδιές. Οι τιμές για ένα δίκλινο καλύπτουν όλα τα βαλάντια και κυμαίνονται από τα 60 μέχρι και τα 140 ευρώ τη βραδιά ανάλογα βέβαια και με την κατηγορία του ξενοδοχείου».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ζαφείρης επισήμανε πως προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για την επόμενη εβδομάδα.

Το «Καλάθι Πρωινού»

Αρχίζει και επίσημα η διενέργεια ελέγχων για τη χορήγηση του σήματος «Καλάθι Πρωινού», στις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, που σχεδίασε και υλοποιεί η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.). Η διαδικασία αξιολόγησης και πιστοποίησης θα διενεργείται από την εταιρεία πιστοποιήσεων Eurocert, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.