Την πώληση μέρους ή του συνόλου του τουριστικού Project προϋπολογισμού 150-200 εκατ. ευρώ, που σχεδιάζει η θυγατρική της εταιρεία, Latirus Ltd, στη Σητεία Κρήτης προωθεί η Ικτίνος. Πρόκειται για μια επένδυση του Καρδιτσιώτη επιχειρηματία Ευάγγελου Χαϊδά ιδιοκτήτη της Μάρμαρα Ικτίνος.

Στη Latirus ανήκει έκταση 2.689 στρεμμάτων στον όρμο Φανερωμένης και στο οροπέδιο Σώπατα Μεσοράχης στην Σητεία, η οποία προορίζεται για σύνθετη τουριστική ανάπτυξη με τις διαδικασίες αδειοδότησης να έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ικτίνος η οποία είχε χθες παρουσίαση της δραστηριότητάς της στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ένωσης θεσμικών Επενδυτών, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που συζητούν την εξαγορά του τουριστικού Project χωρίς ακόμα να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Υπό συζήτηση είναι εάν θα πωληθεί το σύνολο του συγκεκριμένου project ή το μεγαλύτερο μέρος του. Το σίγουρο είναι ότι η Ικτίνος δεν θα το αναπτύξει μόνη της. Εκτιμάται ως πιθανόν να υπάρξει συμφωνία εντός του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι το 79,6% της Latirus Ltd άνηκε μέχρι πέρσι στην Dolphin Capital Investors (DCI) η οποία όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε φάση ρευστοποίησης του χαρτοφυλακίου της. Η Ικτίνος το εξαγόρασε έναντι τιμήματος 14 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο της έκτασης των 2.689 στρεμμάτων τα 556 είναι παραθαλάσσια στον όρμο Φανερωμένης στην Σητεία Κρήτης και τα υπόλοιπα 2.133 στρέμματα χίλια μέτρα νοτιότερα στο οροπέδιο Σώπατα Μεσοράχης του Δήμου Σητείας στην Κρήτη.

Βάσει του σχεδίου που δημοσιοποιείται σε πρώτη φάση στην παραθαλάσσια περιοχή του Όρμου Φανερωμένης θα δημιουργηθούν: α) Τουριστική εγκατάσταση, ξενοδοχείο 5 αστέρων 357 κλινών, κέντρο θαλασσοθεραπείας 100 ατόμων, συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων σε έκταση 116,32 περίπου στρεμμάτων, β) Καταφύγιο 85 τουριστικών σκαφών. γ) Οικιστική περιοχή εξοχικής Κατοικίας μέσω του μηχανισμού ΠΕΡΠΟ (του άρθρου 24 του Ν.2508/1997) σε έκταση 204,71 στρεμμάτων όπου θα ανεγερθούν 100 περίπου εξοχικές κατοικίες συνολικής επιφάνειας 20.430 τ.μ. περίπου.

Τέτη Ηγουμενίδη