Μηνύματα που καταδεικνύουν αυξημένη ζήτηση για φέτος το καλοκαίρι στην Σκιάθο και τις Σποράδες αναθερμαίνουν τις ελπίδες των τοπικών κοινωνιών για καλύτερες ημέρες στα θεσσαλικά νησιά. 

Οι πρώτες ενδείξεις προέρχονται από την αυξημένη ζήτηση των αεροπορικών εταιρειών για slots (δέσμευση των χρονοθυρίδων) στο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και στα άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, όσο και από την πορεία των ξενοδοχειακών κρατήσεων. 

Σε παράλληλο χρόνο, η Fraport Greece πραγματοποιεί στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τις απαιτούμενες εργασίες αναδιαρρύθμισης με στόχο τη φιλοξενία νέων εμπορικών καταστημάτων.

Μία από τις νέες «αφίξεις» αλυσίδων λιανικής περιλαμβάνει τη Hudson, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους λιανικής με ειδίκευση στον τομέα του ταξιδίου στη Βόρεια Αμερική. Το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν σε μεγάλο αριθμό των 14 περιφερειακών αεροδρομίων καταστήματα της Hudson, που ελέγχεται από τον ελβετικό όμιλο Dufry.

Το φετινό καλοκαίρι η προσδοκώμενη βελτίωση των επιδόσεων στις αερομεταφορές αναμένεται να συνοδευθεί από έντονο ανταγωνισμό των χωρών της Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και από τις πληθωριστικές πιέσεις που συρρικνώνουν το διαθέσιμο εισόδημα των ταξιδιωτών.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr