Πρωτόγνωρη βουτιά στις αφίξεις μέσω του αεροδρομίου Σκιάθου σημειώθηκε φέτος το καλοκαίρι στο νησί των Σποράδων ενώ ποτέ άλλοτε από το 1994, που υπάρχουν επίσημα στοιχεία, δεν έχει καταγραφεί ανάλογη πτώση.

Ειδικότερα, οι αφίξεις κατά την θερινή περίοδο ήταν 32.312 καταγράφοντας μείωση 82,19% συγκριτικά με τις αφίξεις της αντίστοιχης περιόδου το 2019 που ήταν 181.448.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης των μελών της καθώς και των άμεσα εμπλεκόμενων με το τουριστικό τομέα  όπως αναφέρει, έδωσε στη δημοσιότητα τα παρακάτω αποτελέσματα ανάλυσης, σχετικά με την τουριστική κίνηση και τις αφίξεις μέσω του Αερολιμένα Σκιάθου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ», ο οποίος στη φωτογραφία εικονίζεται σε νυχτερινή λήψη μετά την ανακαίνισή του από την Intrakat.

Από το 1994 – 2020 παρατηρούνται μεταβολές στις αφίξεις κατά την θερινή περίοδο όπως διακρίνεται στα σχετικά διαγράμματα και πίνακες. Πάρα ταύτα, η κατακόρυφη πτώση της φετινής τουριστικής περιόδου δεν συγκρίνεται με άλλη προηγούμενη σε αντίστοιχο ποσοστό.

 

Z.H. thessaliaeconomy.gr