Η τάση των Βρετανών για διεθνή ταξίδια αυτό το καλοκαίρι δεν παρουσιάζει ενδείξεις επιβράδυνσης στα τέλη Αυγούστου, όπως συνέβαινε παραδοσιακά την εποχή προ κορωνοϊού, και αντί αυτού η υψηλή σεζόν φαίνεται να επιμηκύνεται και μέσα στον Σεπτέμβριο στους ηλιόλουστους προορισμούς, γεγονός που ευνοεί και τις θεσσαλικές Σποράδες, νησιά που αγαπούν ιδιαίτερα οι Άγγλοι τουρίστες.

Σύμφωνα με έρευνα της Holiday Extras, η οποία δημοσιεύεται λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Βρετανίας για τις χώρες προορισμού στις 26 Αυγούστου, υπάρχει τεράστια αύξηση στα σχέδια διακοπών για τον Σεπτέμβριο. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 330.000 ταξιδιωτών σχετικά με τις αποφάσεις τους για το επόμενο ταξίδι διακοπών και, όπως προκύπτει, 39.000 προγραμμάτισαν διακοπές τον Αύγουστο, όμως ο δημοφιλέστερος μήνας αυτή τη χρονιά ήταν ο Σεπτέμβριος, με περισσότερους από 45.000 ταξιδιώτες να δηλώνουν ότι προγραμματίζουν διακοπές το μήνα αυτό.

Το 58% εξ όσων έχουν ήδη ταξιδέψει αυτή τη χρονιά στο εξωτερικό σχεδιάζουν να το ξανακάνουν μέσα στο 2021, ενδεικτικό της κρίσιμης σημασίας που έχουν οι διακοπές στο εξωτερικό. Από όσους ταξίδεψαν το 2020, οι μισοί δήλωσαν ότι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους τελευταίους μήνες της εφετινής χρονιάς.

Η τάση για διευρυμένη καλοκαιρινή σεζόν φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και τους υπόλοιπους μήνες του 2021, με το 16% εξ όσων ερωτήθηκαν να σχεδιάζουν μια απόδραση μέσα στο Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

Με πολλούς ταξιδιώτες να περιμένουν μέχρι τον επόμενο μήνα για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αναμένουμε ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Holiday Extras, Seamus McCauley. Όπως εξήγησε, καθώς προσεγγίζουμε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, περισσότεροι προορισμοί θα βρίσκονται στην πράσινη και πορτοκαλί λίστα, οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως επομένως θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς προβλήματα και αναμένουμε ότι το καλοκαίρι θα διευρυνθεί μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr