Οι Βρετανοί και οι Γερμανοί τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα θα μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή στις χώρες τους, κάτι που αναμένεται να πλήξει τις επισκέψεις και στα νησιά των Σποράδων.

Το μέτρο που δυσκολεύει τα ταξίδια προς τη χώρα μας, από τις δύο μεγαλύτερες για τον ελληνικό τουρισμό αγορές, εκτιμάται ότι θα ισχύσει τον Μάιο και είναι πολύ πιθανό να αρθεί τον Ιούνιο, εφόσον βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sun, οι Βρετανοί προς το παρόν θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα στο Γιβραλτάρ και στη Μάλτα, αλλά όχι στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Το Λονδίνο αναμένεται να ανακοινώσει την «πράσινη» λίστα με τις χώρες όπου οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς εμπόδια, πριν από τις σχολικές καλοκαιρινές διακοπές τον Ιούλιο, αναφέρει η εφημερίδα. Βρετανικές αεροπορικές και ταξιδιωτικά γραφεία πιέζουν τη βρετανική κυβέρνηση να εφαρμόσει πιο ήπιες οδηγίες για την Ελλάδα, δεδομένου ότι η χώρα μας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγορές όπου δραστηριοποιούνται. Ανάλογες κινήσεις γίνονται και στη Γερμανία.

Η σχετική κατηγοριοποίηση αναμένεται να ανακοινωθεί στις 10 Μαΐου, αλλά, με βάση τις διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, Ισπανία και Ελλάδα κατηγοριοποιούνται στην «πορτοκαλί» ομάδα και όχι στην «πράσινη». Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί τουρίστες που θα επισκέπτονται αυτές τις δύο χώρες θα χρειαστεί να υποβάλλονται σε καραντίνα 10 ημερών κατά την επιστροφή τους στη χώρα τους, κάτι το οποίο αποτελεί σοβαρό αντικίνητρο για τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr