Συμφωνία με τη Radisson Hotel Group υπέγραψε η Briq Properties αναφορικά με την αξιοποίηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Plaza Hotel της εισηγμένης στη Σκιάθο. Το ακίνητο είχε αποκτηθεί πριν από σχεδόν δύο χρόνια, λίγο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, και σήμερα ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του, ώστε να επαναλειτουργήσει ως μια σύγχρονη μονάδα τεσσάρων αστέρων, αρχής γενομένης από την επικείμενη θερινή περίοδο. Το νέο ξενοδοχείο θα φέρει την επωνυμία Radisson Resort Plaza Skiathos.

Η μονάδα είναι εγκατεστημένη στην περιοχή Καναπίτσα, στο νότιο τμήμα της Σκιάθου. Βρίσκεται 150 μέτρα από την ομώνυμη παραλία και 8 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου. 

Το ξενοδοχείο αποτελείται από τέσσερα (4) κτίρια κτισμένα σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 7.135 τ.μ. και διαθέτει 79 δωμάτια, εστιατόριο, ναό, κτίριο προσωπικού και μια πισίνα.

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό για τη ριζική ανακαίνιση του πρώην Plaza Hotel ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο buerger katsota architects με έδρα στην Αθήνα και τη Βιέννη. Η στατική μελέτη εκπονήθηκε από το γραφείο στατικών μελετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος & Συνεργάτες και η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη από την ΤΕΑΜ Μ-Η Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. Η διαχείριση του έργου γίνεται από την Focal Project Managers ΕΠΕ. 

Το Radisson Resort Plaza Skiathos αποτελεί την 5η ξενοδοχειακή μονάδα της BriQ Properties ΑΕΕΑΠ, με τον συγκεκριμένο κλάδο να αποτελεί το 17% του χαρτοφυλακίου της.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr