Το "σφυρί" των πλειστηριασμών θα ακουστεί και για τουριστικά ακίνητα της Θεσσαλίας, κυρίως ξενοδοχεία. Δύο γνωστές μονάδες εκπλειστηριάζονται εντός του 2021 με άγνωστη πάντως την τελική έκβαση, αν δηλαδή προκύψουν αγοραστές.

Το Blue Hotel Skiathos, πρώην «Νόστος», της εταιρείας Ιωνική Ξενοδοχειακή Α.Ε., πρόεδρος της οποίας είναι η Ζωή Σουγιουλτζόγλου, βγαίνει «στο σφυρί» την 1η Δεκεμβρίου με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas και τιμή πρώτης προσφοράς τα 7,6 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη θέση Τζανεριά και έχει δυναμικότητα 159 δωματίων και 308 κλινών. Η ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει και 18 bungalows, τα οποία έχουν εκτιμηθεί στα 840.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός αφορά μία ακόμη βίλα και ένα οικόπεδο με τιμή πρώτη προσφοράς τα 288.000 και 73.000 ευρώ αντίστοιχα, με τους υποψήφιους πλειοδότες να διατηρούν την ευχέρεια να δηλώσουν συμμετοχή σε όλους ή σε ορισμένους από τους συσχετισμένους πλειστηριασμούς.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά μονάδα του Πλαταμώνα ο οποίος θεωρείται προέκταση της Θεσσαλίας. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Royal Palace της ΡΟΑΓΙΑΛ ΠΑΛΛΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. που βγαίνει στο «σφυρί» στις 7 Ιουλίου με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas 

Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 1,4 εκατ. ευρώ.

Ζήσης Ηρειώτης thessaliaeconomy.gr