Σε πάνω από 7.000 ανήλθαν οι επισκέπτες στο 2ο φεστιβάλ “Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία” που πραγματοποιήθηκε στην παραλία από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό για την πετυχημένη διεξαγωγή του φεστιβάλ σημειώνοντας πως πήγε καλύτερα από πέρυσι.

Για τέσσερις μέρες η παραλία γέμισε από περίπτερα με εταιρείες του θαλάσσιου τουρισμού αλλά και τοπικών γαστρονομικών προϊόντων στέλνοντας το πολύ ενδιαφέρον μήνυμα πως η περιοχή μπορεί να αναπτύξει και αυτό το είδος τουριστικής δραστηριότητας.

Στην έκθεση συμμετείχαν σκάφη κυρίως από την περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στόχος των διοργανωτών ήταν να αναδείξουν το Yachting, τους επαγγελματίες και τον ιδιαίτερο τρόπο τουρισμού που μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει με το Yachting σε όλη τη πανέμορφη Ελλάδα.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από την εταιρία Mact Media Group και με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και βασικούς υποστηρικτές τον Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Σωματείο Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Θεσσαλίας.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να επιβιβαστούν σε σκάφη, κάθε λογής και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες είτε της απόκτησης ιδιόκτητου σκάφους, είτε ναύλωσης ενός επαγγελματικού σκάφους, με ή χωρίς πλήρωμα, αλλά και να γνωρίσουν νέα προϊόντα, να γευθούν τοπικά προϊόντα και γεύσεις και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις στα πλαίσια του φεστιβάλ που έχουν σκοπό την ανάδειξη της περιοχής.

Τις ημέρες του φεστιβάλ παρουσιάστηκαν Εταιρίες Θαλάσσιου Τουρισμού και Yachting, εταιρίες με προϊόντα που συνεργάζονται με το Yachting, εταιρίες με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Mact Media Group κ. Γιώργος Καραχρήστος δήλωσε πως «το 2ο φεστιβάλ θαλάσσιου τουρισμού και γαστρονομίας σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Εκτιμούμε βάσει των εντύπων που διαθέσαμε, πως πάνω από 7000 επισκέπτες προσήλθαν στην παραλία για να γνωρίσουν από κοντά τις εταιρείες, τα σκάφη, αλλά και να γευτούν τοπικά γαστρονομικά προϊόντα. Συνολικά πάνω από 60 εκθέτες που ασχολούνται με το Yachting, τον θαλάσσιο τουρισμό και τη γαστρονομία συμμετείχαν στο φεστιβάλ.

Του χρόνου θα επιδιώξουμε να δώσουν το «παρών» και εκπρόσωποι του τουρισμού από το εξωτερικό».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης δήλωσε πως «το φεστιβάλ εξελίσσεται σε έναν πετυχημένο θεσμό που στόχο έχει να αναδείξει την αξία του θαλάσσιου τουρισμού και της γαστρονομίας. Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν πολύ για να συμμετέχει ο κόσμος στις δραστηριότητες του φεστιβάλ και να γνωρίσει τις δυνατότητες που έχει η περιοχή μας για την αξιοποίηση του θαλάσσιου τουρισμού αλλά και της γαστρονομίας».

Ο ίδιος σημείωσε για ακόμη μια φορά την ανάγκη της δημιουργίας μιας μαρίνας που θα συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη προώθηση του γιότινγκ. Υπογράμμισε δε πως βάσει έρευνας που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Μαγνησίας το 9% των τουριστών που αποβιβάζονται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, έρχονται στην περιοχή μας για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Φώτης Σπανός Θεσσαλία