Στις τεχνικές και λειτουργικές λεπτομέρειες γύρω από το νέο σύστημα μοριοδότησης των ενοικιαζομένων δωματίων και των καταλυμάτων τουρισμού επικεντρώθηκαν τα μέλη του τοπικού συλλόγου στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Επιμελητήριο Λάρισας. Παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων του νομού Ηλία Ευσταθίου, κλιμακίου από τον ΕΟΤ Μαγνησίας και Λάρισας, οι ιδιοκτήτες ενημερώθηκαν για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νέο σύστημα προκειμένου να διαμορφώσουν τη βαθμολογία, να προσδιορίσουν την τελική κατάταξη των καταλυμάτων σε κλειδιά και επί της ουσίας να ανανεώσουν τις άδειές τους.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου Αθ. Μητσόπουλο, ο σύλλογος βρίσκεται σε αναμονή της διευκρινιστικής εγκυκλίου που θα αποσαφηνίσει πολλά από τα διαδικαστικά ζητήματα, ενώ η μοριοδιότηση δεν θα γίνεται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αλλά από τον ΕΟΤ και το ΤΕΕ. Παράλληλα η διοίκηση διεμήνυσε πως για να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών του θα καταγγείλει άμεσα στις αρχές όσους ασκούν παρανόμως δραστηριότητα.   

Ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε ήταν οι καθυστερήσεις που σημειώνονται με το έργο της ολοκλήρωσης του ημιτελούς κόμβου Πυργετού, με τους φορείς του τουρισμού να εκφράζουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για τις συνθήκες αποκλεισμού και απομόνωσης των παράλιων του νομού Λάρισας και από το ρεύμα της νέας εθνικής οδού από Θεσσαλονίκη. «Όλοι οι αρμόδιοι φορείς και η Πολιτεία εδώ και τρία χρόνια σιωπούν αφήνοντας με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις τους έναν επαγγελματικό κλάδο να αιμορραγεί» τόνισαν χαρακτηριστικά δείχνοντας την έντονη δυσθυμία τους για ένα ζήτημα που θεωρείται φλέγον για τον κλάδο τους. 

Στη συνέλευση έγινε ενημέρωση επίσης και για τον τρόπο τήρησης των προσωπικών δεδομένων των πελατών τους, ενώ αποφασίστηκε να συμμετάσχουν σε μια σειρά κλαδικών εκθέσεων στο εξωτερικό, αρχής γενομένης με το «Ελληνικό Σαββατοκύριακο» στο Βελιγράδι 

Την Τετάρτη εξάλλου διενεργήθηκαν εκλογές στην Ομοσπονδία ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων του νομού Λάρισας, από τις οποίες προέκυψε το νέο ΔΣ για την επόμενη τριετία. Η νεοσύστατη διοίκηση συνήλθε άμεσα σε σώμα ως εξής: πρόεδρος Ηλίας Ευσταθίου,  α΄αντιπρόεδρος  Θεοφάνης Βουλιώτης, β΄ αντιπρόεδρος Βασίλης Παναγούλης, ταμίας Χριστόφορος Ζαρκάδας, ταμίας Γρηγόρης Καλαγιάς, Δημόσιες Σχέσεις Δημήτριος Μανίκας και μέλος Αθανάσιος Μητσόπουλος.     

Γιώργος Νούλης Ελευθερία