Υψηλές είναι οι προκρατήσεις, ακόμη και σχεδόν έναν μήνα πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (10-13 Ιουνίου), για αυτοτελής κατοικίες ή/και διαμερίσματα (όχι βίλες), κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates. Η ζήτηση είναι μεγάλη, σχεδόν για το σύνολο των δημοφιλών προορισμών της χώρας μας, με τη τιμητική τους να έχουν τα νησιά. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Σκιάθος, με 108 διαθέσιμα ακίνητα και τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 217 -510 ευρώ, έχουν μέχρι σήμερα, πληρότητα για το τριήμερο, 70%. Παρόμοια εικόνα και στην Σκόπελο όπου, με 131 διαθέσιμα ακίνητα, τιμές από 132 έως 360 ευρώ, η πληρότητα άγγιξε το 68%.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του E-Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας, μιλώντας στο BnB και τον Μάκη Αποστόλου, "μπορεί τα ποσοστά των προκρατήσεων να μην αγγίζουν το 80% και 90% τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο η ζήτηση θα αυξάνεται συνεχώς, όσο πλησιάζουμε στο τριήμερο", ενώ προσθέτει ότι, "είναι περισσότερα τα ακίνητα που βγαίνουν στην αγορά σε σχέση με τον αριθμό των ακινήτων που διατίθενται προς μίσθωση μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης τη περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς".

Ειδικότερα, ο κ. Μπάκας εκτιμά ότι, όσο θα πλησιάζουμε προς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, "οι προκρατήσεις, ιδιαίτερα στους κοντινούς ηπειρωτικούς προορισμούς χιλιομετρικής απόστασης 2-2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις, ακόμη και μέχρι την τελευταία ημέρα αναχώρησης".

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr