Τη δυνατότητα σε περίπου 3.200 εργαζομένους να απασχολούνται από το σπίτι δύο ημέρες την εβδομάδα δίνει η Alpha Bank προωθώντας την πιλοτική εφαρμογή υβριδικού μοντέλου εργασίας για τους εργαζομένους των κεντρικών υπηρεσιών και των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου στο εσωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής (Ρούλα Σαλούρου).

Το μοντέλο απομακρυσμένης εργασίας έχει οικειοθελή χαρακτήρα και θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τις 15 Μαΐου και για έξι μήνες, προκειμένου να δοκιμαστεί, να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα και να θεσμοθετηθεί με τις απαιτούμενες τροποποιήσεις και παραλλαγές.

Ηδη, από την πρώτη ημέρα ενημέρωσης των εργαζομένων, υπήρξαν πάνω από 120 αιτήσεις από εργαζομένους που επιθυμούν να ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα, με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων να υπολογίζουν ότι τελικά την εξ αποστάσεως εργασία για δύο ημέρες την εβδομάδα θα επιλέξει τουλάχιστον το 80% του προσωπικού στις συγκεκριμένες θέσεις (περίπου 3.200 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 2.900 στις κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας και οι υπόλοιποι 300 στις θυγατρικές του ομίλου).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση αποδοχής έως το τέλος του μήνα, προκειμένου στη συνέχεια να υπάρξει η υπογραφή προσαρτήματος σύμβασης, με τους όρους και τις υποχρεώσεις που προβλέπει για τα δύο μέρη, εργαζομένους και εργοδότη, η σχετική νομοθεσία.

Βέβαια, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η συντριπτική πλειονότητα αυτών των εργαζομένων απασχολούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα –από την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και εφεξής– με το λεγόμενο υβριδικό μοντέλο εργασίας. Αποτελεί, άλλωστε, βασική επιλογή κυρίως των νεότερων εργαζομένων καθώς και όσων ασχολούνται με την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες, ενώ δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που θέτουν ως προαπαιτούμενο πλέον την τηλεργασία, προκειμένου να επιλέξουν ή να παραμείνουν σε μια δουλειά.

Η διοίκηση της τράπεζας προχώρησε σε αυτή την απόφαση με στόχο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του και ο σύλλογος προσωπικού της Alpha Bank, να συνδυασθούν αρμονικά η εργασία, η ισορροπία στην προσωπική ζωή των εργαζομένων αλλά και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με τον περιορισμό των μετακινήσεων και της κατανάλωσης ενέργειας. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του συλλόγου, δεν πρόκειται να θιγεί το καθεστώς απασχόλησης των εργαζομένων, ούτε η εφαρμογή του νέου μοντέλου μπορεί να επηρεάσει τις άδειες. Τέλος υπογραμμίζεται ότι το ωράριο παραμένει και ισχύει όπως ακριβώς προβλέπεται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και η κάλυψη του κόστους επιβαρύνει την τράπεζα σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Να σημειωθεί ότι και η Eurobank από το περασμένο καλοκαίρι εφαρμόζει το υβριδικό μοντέλο εργασίας στις κεντρικές υπηρεσίες της, ενώ και η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και συλλόγου εργαζομένων προβλέπει αυτή τη δυνατότητα.

thessaliaeconomy.gr