Με προσωπικό ασφαλείας, λειτουργεί από χθες το κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank στη Λάρισα, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού σε εργαζόμενη.

Η υπάλληλος του υποκαταστήματος, που την περασμένη Δευτέρα εργαζόταν, παρουσίασε συμπτώματα, έκανε τεστ και διαγνώστηκε θετική στον ιό.

Στις 4.30 προχθές το μεσημέρι στο κατάστημα, το οποίο βρίσκεται επί της Παπαναστασίου 23, έγινε σχολαστική απολύμανση και ελήφθησαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια του κοινού και του προσωπικού.

Όλοι οι εργαζόμενοι, περίπου 12 άτομα, τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα (όλοι είναι καλά στην υγεία τους) και αντικαταστάθηκαν με προσωπικό ασφαλείας από άλλα καταστήματα του Ομίλου.

Η σχετική ανακοίνωση της Alpha Bank αναφέρει τα εξής:

«Όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας έθεσε σε εφαρμογή η Alpha Bank στο Κατάστημά της επί της οδού Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 23 στη Λάρισα, σε συνέχεια επιβεβαίωσης κρούσματος Covid-19 σε Εργαζόμενο την Τρίτη 10 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ, η Τράπεζα προχώρησε άμεσα σε γενική απολύμανση του Καταστήματος, ενώ οι Υπάλληλοι που εργάζονταν έως και χθες στο Κατάστημα θα παραμείνουν προληπτικά κατ’ οίκον για 14 ημέρες.

Το Κατάστημα λειτουργεί κανονικά σήμερα με νέα σύνθεση Προσωπικού της Τράπεζας από Καταστήματα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Με προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια του Προσωπικού και των Πελατών της, η Alpha Bank τηρεί αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, διασφαλίζοντας παράλληλα την απρόσκοπτη συνέχιση των τραπεζικών συναλλαγών και τη στήριξη της Οικονομίας».

Γιώργος Νούλης Ελευθερία