Πιέσεις για να δεχτούν να ενταχθούν στο επικείμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με την απειλή ότι θα μετακινηθούν σε απομακρυσμένες περιοχές δέχτηκαν, σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου, εργαζόμενοι της Eurobank στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ του ν. Λάρισας, «στις 23 Μαΐου σύμφωνα με μαρτυρίες τραπεζοϋπαλλήλων της Eurobank στη Θεσσαλία, Υπηρεσιακά Κλιμάκια της τράπεζας επισκέφθηκαν καταστήματά της στους νομούς της Θεσσαλίας και απαίτησαν από εργαζόμενους των καταστημάτων αυτών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της τράπεζας ειδάλλως θα μετακινηθούν σε καταστήματα που βρίσκονται μακριά από τον νομό τους και εκτός της Θεσσαλίας.

Μάλιστα, ζήτησαν άμεσα την απάντηση των εργαζομένων στα καταστήματα αυτά της Θεσσαλίας ή δίδοντας τους μόνο μία μέρα διορία ώστε να αποφασίσουν για την υπόλοιπη ζωή τους. Αν πάλι κάποιος απαντήσει ότι δεν ενδιαφέρεται ή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να λάβει μία τέτοια απόφαση, ακολουθεί η παρότρυνση “σκέψου το καλά και με καθαρό μυαλό, αλλιώς δεν γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει”.

Αν κάποιοι αντιλαμβάνονται έτσι την ανθρωποκεντρικότητα και τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης στην Τράπεζα, μάλλον δεν έχουν ερμηνεύσει τις έννοιες σωστά.

Αν πάλι αυτή είναι η στρατηγική που θέλει να χαράξει η Eurobank για το προσωπικό της, τότε θα βρει απέναντι όλους τους εργαζόμενους του τραπεζικού κλάδου. Οι πραγματικές λύσεις βρίσκονται μόνο μέσω του διαλόγου και του αλληλοσεβασμού και όχι μέσω του φόβου και των αδιέξοδων λύσεων εκ μέρους της Τράπεζας. Πρέπει η ΟΤΟΕ να παρέμβει άμεσα, ώστε να σταματήσουν αυτές οι απάνθρωπες πρακτικές».