Την ώρα που η διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας εξετάζει ακίνητα για τη στέγαση του καταστήματός της στη Λάρισα, εξέλιξη για την οποία σας είχε ενημερώσει το thessaliaeconomy.gr, αποφάσισε ότι η τραπεζική λιανική έχει περιθώρια ανάπτυξης και στον Βόλο όπου και εκεί αναζητά ακίνητο για να λειτουργήσει κατάστημα.

Τα στελέχη της τράπεζας κρίνουν ότι τα βιαστικά και εν ολίγοις παράλογα λουκέτα στο δίκτυο των συστημικών τραπεζών, κρύβουν πελατεία για την Παγκρήτια Τράπεζα.

Η πρώην συνεταιριστική από την Κρήτη τελεί σε διαδικασία συγχώνευσης με την Τράπεζα Χανίων, ενώ πρόκειται να απορροφήσει και το δίκτυο καταστημάτων της HSBC στη χώρα μας. 

Η συμφωνία με την Βρετανική τράπεζα προβλέπει ότι το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, το ανθρώπινο δυναμικό των 350 εργαζομένων, και το δίκτυο των 15 καταστημάτων της HSBC στην Ελλάδα θα μεταβιβαστούν στην Παγκρήτια.

Η τράπεζα πρόκειται σύντομα να προχωρήσει σε νέα αύξηση κεφαλαίου. 

Με βάση τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που δρομολογεί η Κρητική τράπεζα εκτιμάται στα 100 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, και θα προηγηθεί της σχεδιαζόμενης συγχώνευσής με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. 

Να σημειωθεί ότι και οι δύο τράπεζες χαρακτηρίζονται από υψηλό δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ζ.Η thessaliaeconomy.gr