Στην Thrivest των επιχειρηματιών Μπάκου - Καϋμενάκη - Εξάρχου θα περάσει μέχρι τον Μάρτιο του 2023 το 11,25% που σήμερα κατέχει η Lyktos του Μιχάλη Σάλλα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν και εντός του επόμενου 4μήνου το ποσοστό της Thrivest στην Παγκρήτια θα φτάσει το 45% από 32,4% που απέκτησε έναντι €65 εκατ. μέσω της πρόσφατης

Η αύξηση του ποσοστό της Τhrivest στην Παγκρήτια έρχεται να επιβεβαιώσει την απόφαση των τριών επιχειρηματιών να δημιουργήσουν μια ισχυρή μη συστημική τράπεζα που θα καλύψει το κενό χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στο επίκεντρο της στρατηγικής τους είναι και η ολοκλήρωση της απορρόφησης των ελληνικών δραστηριοτήτων της HSBC από την Παγκρήτια που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Χανίων, έχει μπει στον "πάγο" με την απόφαση της Τhrivest να επανεξεταστεί, καθώς ο βασικός μέτοχος της Παγκρήτιας δεν την θεωρεί επωφελή. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ των δύο πλευρών.

Τέλος σε ό,τι αφορά τη Συνεταιριστική Σερρών, είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό το ενδιαφέρον της Thrivest και μάλιστα έχει ολοκληρωθεί το due diligence, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες - από πλευράς της συνεταιριστικής - εμφανίστηκε και άλλος ενδιαφερόμενος που φέρεται να προσφέρει υψηλότερο τίμημα. Το θέμα ωστόσο παραμένει ανοιχτό καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον ή προσφορά. 

BnB