Στον «αέρα» βρίσκεται η αύξηση κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ της Παγκρήτιας τράπεζας, συμφερόντων του πρώην μεγαλοτραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος απηλλάγη του πλήθους κακουργηματικών διώξεων και κατηγοριών που του είχαν ασκηθεί από την Δικαιοσύνη λόγω νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης για τους τραπεζίτες (βλ. radar.gr).

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, ζήτησε προ ημερών από την Τράπεζα της Ελλάδος έγκριση των προτεινόμενων μελών για το νέο Δ.Σ. της Παγκρήτιας ενόψει της αύξησης κεφαλαίου.

Ωστόσο η απαντητική επιστολή του Γιάννη Στουρνάρα προς την Βασιλική Λαζαράκου κρίνει ως ακατάλληλο για το ΔΣ της Παγκρήτιας τον γιο του Μιχάλη Σάλλα, τονίζοντας πως η αύξηση δεν θα προχωρήσει εάν προηγουμένως το συγκεκριμένο μέλος του Δ.Σ. δεν παραιτηθεί.

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει πως γιος και πατέρας Σάλλας είναι υπόλογοι για χειραγώγηση μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, παλαιότερα, όταν συμμετείχαν στην τράπεζα.

Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει υπάρξει παραίτηση του υιού Σάλλα, με τον πατέρα του Μιχάλη Σάλλα να απειλεί , σύμφωνα με το capital.gr, ότι δεν θα βάλει λεφτά για την αύξηση κεφαλαίου...

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr