H Candia Bank, η καινούργια τράπεζα, που θα προκύψει μετά τη φιλική συγχώνευση, Παγκρήτιας – Συνεταιριστικής Χανίων, την απορρόφηση των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα διενεργηθεί στην Παγκρήτια, έχει στόχο την εξυπηρέτηση του μικρομεσαίου επιχειρηματικού χώρου. Aυτό ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action24, o Πρόεδρος της Lyktos Group, Μιχάλης Σάλλας.

Ο έμπειρος τραπεζίτης υπογράμμισε ότι, τη δεκαετή κρίση δεν τη δημιούργησαν οι τράπεζες και αναφέρθηκε στο έλλειμμα εμπορικής τραπεζικής, η οποία απευθύνεται στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Η Candia Bank αναμένεται να έχει ενεργητικό €5-6 δισ. και περί τα 100 καταστήματα, με στόχο, μεταξύ άλλων, να καλύψει αυτό το κενό, όπως ανέφερε.

Η τράπεζα αναζητά ήδη χώρο και στη Λάρισα για την ίδρυση τοπικού καταστήματος, όπως αποκάλυψε πρόσφατα το thessaliaeconomy.gr.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Σάλλας εκτιμά ότι το επόμενο δίμηνο θα ενταθούν οι πληθωριστικές πιέσεις, πριν την ισορροπία και την υποχώρηση τους. Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα αποτελούν σημαντική βοήθεια, όπως είπε. Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Σάλλα, η λύση για εξεύρεση προσωπικού στην αγορά εργασίας – θέμα επίκαιρο λόγω των 50.000 κενών θέσεων εργασίας στον τουρισμού – είναι η αύξηση των αμοιβών και η σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας.

Άρτεμις Σπηλιώτη