Το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό τραπεζικό κατάστημα (e-branch) της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή της Θεσσαλίας πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, να ανοίξει στη Λάρισα μέχρι τέλος του έτους. 

Πιο συγκεκριμένα θα λειτουργήσει στην οδό Κύπρου, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το κατάστημα της τράπεζας στην κεντρική πλατεία.

Το πρώτο e-branch εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στην Αθήνα και σταδιακά μετά την θετική αποδοχή άρχισε να επεκτείνεται και στην περιφέρεια. 

Το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της Λάρισας, μέσω του οποίου θα παρέχονται έξυπνες τραπεζικές υπηρεσίες και ολοκληρωμένο φάσμα συναλλαγών, θα λειτουργεί τις καθημερινές με διευρυμένο ωράριο αλλά θα είναι ανοιχτό και τα Σάββατα.

Σε αυτό οι ιδιώτες, οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με ταχύτητα και ευκολία καθώς δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ειδικές γνώσεις και ψηφιακές δεξιότητες. 

Πάντως καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του e-branche θα υπάρχει υπάλληλος της τράπεζας στον οποίο οι πελάτες θα μπορούν να απευθύνονται για να ενημερώνονται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, να εκπαιδεύονται στη χρήση των μηχανημάτων και των ψηφιακών υπηρεσιών και φυσικά να ζητούν τη συνδρομή του σε κάθε τους συναλλαγή.

Το προσωπικό που ήδη εργάζεται στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην κεντρική πλατεία θα κατανεμηθεί στο υπόλοιπο τοπικό δίκτυο της τράπεζας.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr