Η τράπεζα Θεσσαλίας είναι η μόνη τράπεζα που διατηρεί φυσικό υποκατάστημα σε όλο τον Δήμο Πύλης.

Πρόκειται για το ίδιο κατάστημα το οποία ύστερα από δεκαπέντε χρόνια συνεχούς λειτουργίας στην Ελάτη Τρικάλων μεταφέρθηκε στην κωμόπολη της Πύλης, ώστε να καλύψει το κενό που άφησαν με την αποχώρησή τους όλες οι συστημικές τράπεζες. 

Όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα αυτά της κρίσης η τράπεζα Θεσσαλίας παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες στον αναπτυσσόμενο ορεινό όγκο της περιοχής εξυπηρετώντας επιχειρηματίες, ιδιώτες και επισκέπτες, συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη και εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος των χωριών και όχι μόνο.

Από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 το νέο κατάστημα της Τράπεζας λειτουργεί στην Πύλη και στην οδό Άρτας 43, παρέχοντας όλο το φάσμα τραπεζικών και ασφαλιστικών εργασιών.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή της ευχαριστεί όλους τους κατοίκους των χωριών του ορεινού όγκου του τέως Δήμου Αιθήκων για τη στήριξη και τη συνεργασία τους και προσθέτει:

"Η λειτουργία του Καταστήματός μας στην Πύλη θα αποτελέσει λύση για το πρόβλημα της έλλειψης τραπεζικής εξυπηρέτησης επιχειρηματιών και κατοίκων του Δήμου από τους οποίους ζητούμε να στηρίξουν τις εργασίες του Καταστήματος σε όλα τα καταθετικά, δανειακά και ασφαλιστικά προϊόντα.

Οι κάτοικοι και οι πελάτες του τέως Δήμου Αιθήκων θα εξυπηρετούνται στο εξής από το νέο ΑΤΜ της Τράπεζας το οποίο θα λειτουργεί στην Ελάτη, στο χώρο του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος επί του δημόσιου δρόμου προς Περτούλι".

Z.H. thessaliaeconomy.gr