Στην τελική ευθεία για την πώληση του 20% της Lariplast βρίσκεται το fund Diorama, συμφερόντων του πρώην Προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου, που διαχειρίζεται η Deca Investments. 

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η οικονομική ιστοσελίδα newmoney.gr, επικαλούμενη ασφαλείς πληροφορίες, υπογραμμίζοντας ότι απομένουν μόνο τα τυπικά και ως το τέλος του μήνα θα έχουν γίνει και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Για την περίπτωση της Lariplast οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το μερίδιο του Diorama φαίνεται πως θα το επαναγοράσει ο βασικός μέτοχος και ηγέτης της εταιρείας Γιάννης Τσερέπας. 

Σε ότι αφορά μια ακόμα θεσσαλική επένδυση του Δασκαλόπουλου, την Damavand στην Καρδίτσα, η διαχειριστική ομάδα του Diorama θεωρεί ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εξέλθει μιας και υπάρχουν μεγάλες προοπτικές μπροστά καθώς η εταιρεία Damavand με τα τοματικά της προϊόντα εξελίσσεται σε σημαντική εξαγωγική δύναμη παράγοντας κατά κύριο λόγο προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ του εξωτερικού. Η βασική λύση που εξετάζεται είναι η Καρδιτιώτικη εταιρεία να περάσει στο νεοσυσταθέν, δεύτερο, fund Diorama συνολικού ύψους 220 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα όμως το fund, το οποίο είναι στη φάση αποεπένδυσης από τις συμμετοχές του καθώς πλησιάζει στο τέλος η διάρκεια ζωής του, σχεδιάζει εντός του 2024 να προχωρήσει στην έξοδο του από την εταιρεία τροφίμων ΜΙΝΕΡΒΑ, την οποία είχε εξαγοράσει από κοινού με την EOS Capital Partners και την Elikonos διατηρώντας το πλειοψηφικό πακέτο. Επίσης θα προωθηθεί το exit απ’ την φαρμακευτική εταιρεία PharOS αλλά και απ’ την πολύπαθη ζυθοποιία Αταλάντης, μετά το νέο σχέδιο ανάκαμψης που υλοποιείται. Τέλος, στην τελική ευθεία για πώληση είναι επίσης και η εταιρεία συσκευασίας Adam Pack.

Κώστας Τόλης, thessaliaeconomy.gr