Φως στο τούνελ των υπέρμετρων υποχρεώσεων άρχισε ήδη να βλέπει η Χαλυβουργία Ελλάδος, αφού παράλληλα με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η βιομηχανία της οικογένειας Μάνεση είδε και τα οικονομικά της να «ανασταίνονται».

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 100 εκατομμύρια, κυρίως χάρη στην αύξηση της τιμής του σιδήρου. Έτσι, ο τζίρος της έχει φτάσει τα 284 εκατ. ευρώ, το EBITDA διπλασιάστηκε και οι ζημιές συρρικνώθηκαν σε 1,6 εκατομμύρια από 12 εκατ. ευρώ το 2020. 

Πριν ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα, η Χαλυβουργία Ελλάδος είχε ήδη κάνει γνωστή την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης στις 15 Ιουνίου. Η συμφωνία είχε υπογραφεί από την εταιρεία και τους πιστωτές της, που εκπροσωπούν το 75,8% επί του συνόλου των απαιτήσεων των θιγόμενων πιστωτών, με τη ΔΕΗ ΔΕΗ 0,76% 5,32 να εξαιρείται και να είναι η μόνη που διαχώρισε τη θέση  και δεν υπέγραψε  τη συμφωνία.

Όταν κατέθεσε την αίτηση, ο ισολογισμός της χαλυβουργίας είναι επιβαρυμένος με δανειακές υποχρεώσεις ύψους 458,3 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, θετικό είναι το deal με την αμερικανική HIG Capital, η οποία αγόρασε τα δάνεια της χαλυβουργίας έναντι της εκχώρησης 300 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο, όπου θα αναπτυχθεί κέντρο logistics, επένδυση 100 εκατομμυρίων.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από mononews.gr)