Ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες στο εργοστάσιο επεξεργασίας-συσκευασίας φρούτων και λαχανικών της Del Monte στη Λάρισα.

Η μονάδα είναι ασφαλισμένη αλλά η επανεκκίνηση του εργοστασίου, που είναι γεμάτο λάσπες, είναι μια δύσκολη υπόθεση και θα πάρει πολύ χρόνο καθώς μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού έχει καταστραφεί και χρειάζεται αντικατάσταση.

Η Del Monte πάντως, εξέδοσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας διαβεβαιώνει ότι η πρόθεση της διοίκησης είναι να επισκευάσει το εργοστάσιο πάση θυσία και να επανεκκινήσει την παραγωγή το ταχύτερο δυνατόν, διαψεύδοντας κάθε φήμη που υποστήριζε το αντίθετο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

« Η ελληνική επιχείρηση της Fresh Del Monte Produce Inc., Del Monte Ελλάς Μ.Α.Β.Ε.Ε., επλήγη σοβαρά από την καταιγίδα Daniel, η οποία έβλαψε την Ελλάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου και προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας υπέστησαν μεγάλες ζημιές στις υποδομές με αποτέλεσμα η εταιρεία να αντιμετωπίζει επιχειρησιακές διακοπές.

Οι εργασίες στις εγκαταστάσεις της Del Monte Ελλάς Μ.Α.Β.Ε.Ε. έχουν σταματήσει και θα χρειαστεί χρόνος για να ξαναρχίσουν πλήρως. Η εταιρεία σχεδιάζει να επισκευάσει και να ανακατασκευάσει τις εγκαταστάσεις της το συντομότερο δυνατό και δεσμεύεται να διατηρήσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή.

'Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι η Del Monte Ελλάς Μ.Α.Β.Ε.Ε. θα επιστρέψει στις δραστηριότητές της καλύτερη και πιο δυνατή από πριν', δήλωσε ο Mohammed Abbas, o Διευθύνων Σύμβουλος της Fresh Del Monte. 'Εκφράζουμε την εγκάρδια εκτίμησή μας σε όσους προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και στο προσωπικό μας που εργάζεται ακούραστα για να μας επαναφέρει στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό'.

Με την υποστήριξη της ασφαλιστικής εταιρείας, των τοπικών και εθνικών παραγόντων, προμηθευτών, επιχειρηματικών εταίρων και εργαζομένων, εκτελούνται εντατικές εργασίες στο δρόμο για την πλήρη επανέναρξη της λειτουργίας -η εταιρεία έκανε βήματα αυτή την εβδομάδα στον καθαρισμό και την επισκευή της εγκατάστασης και θα παρέχει ενημερώσεις προόδου τις επόμενες εβδομάδες».

Ποια είναι η Del Monte

Η Fresh Del Monte Produce Inc. είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως καθετοποιημένους παραγωγούς, εμπόρους και διανομείς υψηλής ποιότητας φρέσκων και φρεσκοκομμένων φρούτων και λαχανικών, καθώς και κορυφαίος παραγωγός και έμπορος συσκευασμένων τροφίμων στην Ευρώπη, την Αφρική και η Μέση Ανατολή. Η Fresh Del Monte Produce Inc. εμπορεύεται τα προϊόντα της παγκοσμίως , με την επωνυμία DEL MONTE® (με άδεια από την Del Monte Foods, Inc.), σύμβολο της καινοτομίας, της ποιότητας, της φρεσκάδας και της αξιοπιστίας των προϊόντων για περισσότερα από 135 χρόνια. Η Fresh Del Monte Produce Inc. είναι ο πρώτος παγκόσμιος έμπορος φρούτων και λαχανικών που δεσμεύεται στην πρωτοβουλία «Science Based Targets». Η Fresh Del Monte Produce Inc. διαπραγματεύεται στο NYSE με το σύμβολο FDP.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr