Η ομάδα SAVE ENERGY επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της EXALCO πριν το μεγάλο ταξίδι στον Παναμά

Στην πόλη του Παναμά, το διάστημα 7-9 Νοεμβρίου θα βρεθεί η ομάδα SAVE ENERGY, συμμετέχοντας στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™), ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση.

Η ομάδα SAVE ENERGY που αποτελείται από Λαρισαίους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και συγκεκριμένα την Γιακοβή Όλγα (4ο Γυμνάσιο Λάρισας), τον Δημακόπουλο Αποστόλη (Εκπαιδευτήρια Ράπτου) και τον Νικολακούλη Στέφανο (Γυμνάσιο Νίκαιας). Την ομάδα μαθητών θα συνοδεύουν η προπονήτρια καθηγήτρια Πληροφορικής Κουτσίκου Τζένη και ο περσινός Ολυμπιονίκης Καραπιδάκης Γιώργος, που κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023.

Έχοντας ως εισιτήριο την διάκρισή τους ως πρωταθλήτρια ομάδα στους προκριματικούς που έγιναν την 1η Ιουλίου 2023 στην Αθήνα (OteAcademy) η ομάδα SAVE ENERGY ετοιμάζεται για ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και δημιουργικότητα.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο, με σκοπό να βοηθηθούν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους και της ικανότητάς τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή σε δύσκολες και δημιουργικές προκλήσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Το θέμα της φετινής Ολυμπιάδας WRO είναι Συνδέοντας τον κόσμο. Με αφορμή την κατασκευή της διώρυγας του Παναμά που συνδέει τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, έχει ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να ενσωματώσουν ρομποτικές λύσεις που βασίζονται στη σημασία των logistics, των υποδομών, της ψηφιακής τεχνολογίας και της βιωσιμότητας και στον τρόπο με τον οποίο αυτές συνδέονται παγκοσμίως με τις ζωές των ανθρώπων.

Στο διαγωνισμό αυτό θα συμμετέχουν πάνω από 90 χώρες από όλο τον κόσμο!

Η βιομηχανία αλουμινίου EXALCO ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της χορηγίας τους για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού και την εκπλήρωση των ονείρων της ομάδας!

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα SAVE ENERGY!!