Δύο χρόνια περίπου από τότε που η ιστορική εταιρεία αναψυκτικών των Τρικάλων Κλιάφα πέρασε στα χέρια του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία των αδελφών Σαράντη, συνεχίζεται ο μετασχηματισμός της σε μια σύγχρονη επιχείρηση μέσα από την υλοποίηση μιας σειράς επενδύσεων.

Πρόσφατα μάλιστα εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του αναπτυξιακού μιας επένδυσης, η οποία αφορά στην επέκταση της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής αναψυκτικών στις εγκαταστάσεις που διαθέτει στα Τρίκαλα. 

Το συνολικό επιλέξιμο κόστος όσο και το συνολικό ενισχυόμενο κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 14,425 εκατ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Θυμίζουμε ότι η Κλιάφα αποκτήθηκε από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία-η οποία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων με τα εμπορικά σήματα Όλυμπος, Ροδόπη και Τυράς-τον Φεβρουάριο του 2020 έναντι του τιμήματος των 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως είχε αναφέρει τότε στο FOODReporter ο Δημήτρης Σαράντης, ο όμιλος αποφάσισε να εντάξει στους κόλπους του μια εταιρεία με ιστορία πάνω από έναν αιώνα, η οποία ωστόσο τα τελευταία χρόνια εμφάνιζε σημάδια στασιμότητας, προκειμένου να την οδηγήσει στην επόμενη μέρα.

Η συγκεκριμένη κίνηση παρείχε στην Ελληνικά Γαλακτοκομεία «πόδι» και στον κλάδο των αναψυκτικών, λειτουργώντας συμπληρωματικά στην αγορά των χυμών που είχε ήδη παρουσία.

Να σημειωθεί ότι το 2020 η Κλιάφα είδε τις πωλήσεις της να αγγίζουν τα 1,931 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που τα μεικτά κέρδη ανήλθαν στα 357 χιλ. ευρώ και τα EBITDA 577 χιλ. ευρώ.

Ματίνα Χαρκοφτάκη Foodreporter