Η CHEP, γνωστή διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων για την εφοδιαστική αλυσίδα, επεκτείνει τη συνεργασία της με την εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ - ΚΙΚΙΖΑΣ, μια παραδοσιακή εταιρεία με εργοστάσιο στη Λάρισα, που κατέχει ηγετική θέση στην αγορά τροφίμων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου:

"H ΜΕΛΙΣΣΑ - ΚΙΚΙΖΑΣ, έχει κατακτήσει σημαντικά μερίδια στην άκρως ανταγωνιστική αγορά ζυμαρικών και συναφών προϊόντων. Συμβαδίζοντας διαρκώς με τις τεχνολογικές εξελίξεις, το εργοστάσιο της εταιρείας έχει φτάσει να είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης στο είδος του, με συνολική κτιριακή κάλυψη 20.000 τ.μ. και ετήσια παραγωγή που ξεπερνάει τους 50.000 τόνους ζυμαρικών. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου - μακαρονοποιείου, όπου πραγματοποιείται ολόκληρος ο κύκλος δημιουργίας των προϊόντων, ξεκινώντας από την επεξεργασία του σκληρού σίτου και την παραγωγή του σιμιγδαλιού, μέχρι τη συσκευασία και την αποθήκευση, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας με την χωρητικότητα των αποθηκευτικών χώρων να καλύπτει τις 10.000 παλέτες.

Με δεδομένες τις απαιτήσεις παραγωγής της ΜΕΛΙΣΣΑ - ΚΙΚΙΖΑΣ και των μεγάλων ποσοτήτων διανομής προϊόντων στην Ελλάδα και σε ακόμη 35 χώρες στο εξωτερικό, η συνεργασία με την CHEP αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα ανάπτυξης. Μέσα από αυτήν τη συνεργασία και την αξιοποίηση των υπηρεσιών εκμίσθωσης εξοπλισμού εφοδιαστικής αλυσίδας, η ΜΕΛΙΣΣΑ - ΚΙΚΙΖΑΣ προσβλέπει στη βελτίωση των λειτουργιών διαχείρισης και στην περαιτέρω αναβάθμιση των διαδικασιών της εφοδιαστικής αλυσίδας της, με γνώμονα πάντα την ικανοποίηση του τελικού καταναλωτή.

Οι λύσεις CHEP  συμβάλλουν καθοριστικά στην πλήρη τυποποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας, μέσα από συγκεκριμένες, υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές. Επιπροσθέτως, το διεθνώς διαδεδομένο σύστημα διαχείρισης παλετών της CHEP, εξαλείφει τις αδυναμίες και τα κρυφά κόστη από ανταλλαγή λευκών παλετών, εγγυάται πάντα την τήρηση σημαντικού αποθέματος εξοπλισμού, ικανού να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς ακόμα και σε περιόδους αιχμής, ενώ ακολουθεί αυστηρές διαδικασίες συντήρησης, εξασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας παλέτες που πληρούν τα πρότυπα κάθε χώρας στην οποία κατευθύνονται οι εξαγωγές της ΜΕΛΙΣΣΑ - ΚΙΚΙΖΑΣ. Την υπεροχή του εξοπλισμού CHEP, επισφραγίζει η περίπου δεκαπλάσια διάρκεια ζωής του, συγκριτικά με αυτή των λευκών παλετών.

Ο κ. Γιώργος Μιχελάκος, Sales Administration Manager της ΜΕΛΙΣΣΑ - ΚΙΚΙΖΑΣ δήλωσε σχετικά με τη σημαντική αυτή συνεργασία: «Στις αρχές του 2017 αποφασίσαμε να αναθέσουμε όλες τις δραστηριότητες σχετικά με την διαχείριση των παλετών συσκευασίας στην CHEP Hellas. H συνεργασία τέθηκε σε εφαρμογή σταδιακά από την 1/4/2017, μαζί με τις συνακόλουθες μεταβολές στην εφοδιαστική μας αλυσίδα. Σήμερα, τόσο στην παραγωγική μας διαδικασία, όσο και στη διαδικασία συλλογής από τους αποθηκευτικούς χώρους, έχουμε εξασφαλισμένη ποιότητα παλετών με συγκεκριμένο χρόνο παράδοσης σε όποιο σημείο του δικτύου μας επιθυμούμε. Όλα αυτά χωρίς δέσμευση κεφαλαίων, πληρώνοντας μόνο για όσες παλέτες χρειαζόμαστε και χωρίς κίνδυνο απωλειών. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιούμε τους εταιρικούς μας πόρους στις κύρια δραστηριότητά μας που είναι η παραγωγή και διάθεση υψηλής ποιότητας αγαθών».

Θα πρέπει να τονισθεί ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών, αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο την ήδη υπάρχουσα οικολογική ευαισθησία της ΜΕΛΙΣΣΑ - ΚΙΚΙΖΑΣ, καθώς η CHEP αναλαμβάνει πλήρως τη διαδικασία διαχείρισης των “αποβλήτων” που παράγονται από την ευρείας κλίμακας χρήση του εξοπλισμού της. Όλες οι παλέτες της κατασκευάζονται από δάση πιστοποιημένης αειφορίας, ενώ ανακυκλώνει και το 100% των αποβλήτων που παράγονται από τις επισκευές του εξοπλισμού της".