Την υπογραφή σύμβασης που αφορά στη χρηματοδότηση της εταιρείας τροφίμων Μέλισσα Κίκιζας για την κάλυψη κοινού ομολογιακού δανείου ποσού 11,7 εκ. ευρώ και τη χρηματοδότηση επένδυσης, στη Λάρισα, συνολικού ύψους 18,3 εκ. ευρώ, δημοσιοποίησε η Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η επένδυση χρηματοδοτείται κατά 22,7% από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (4,1 εκ. ευρώ) και 41,2% μέσω δανείου της Eurobank (7,544 εκ. ευρώ), ενώ το 36,1% καλύπτεται μέσω ιδίας συμμετοχής της Μέλισσα Κίκιζας. 

Σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας για την επέκταση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής ζυμαρικών, που διαθέτει η Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕΤ στη Λάρισα. 

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η εγκατάσταση όλων των απαραίτητων κτιριακών και λοιπών τεχνικών και ειδικών εγκαταστάσεων, καθώς και η προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού με στόχο την άρτια λειτουργία της παραγωγικής μονάδας και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας παραγόμενων προϊόντων.

Στο μεταξύ, τα 145 έχουν φτάσει τα επενδυτικά έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), σε σύνολο περίπου 400 επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί στις τράπεζες προς χρηματοδότηση.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr