Η θεσσαλική βιομηχανία αλουμινίου Exalco που εδρεύει στη Λάρισα, έβαλε την υπογραφή της σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά και επιβλητικά κτίρια του Παρισιού! Η εταιρία συμμετείχε δυναμικά στην ολοκλήρωση της ανακατασκευής του έργου Magasins Généraux ντύνοντας όλο το κτίριο με τα συστήματά της!

Πρόκειται για ένα πενταώροφο οικοδόμημα που βρίσκεται στα βορειοανατολικά προάστια του Παρισιού, στην περιοχή Pantin και κατά μήκος του καναλιού Ourcq. Το συγκεκριμένο κτίριο ήταν εγκαταλειμμένο για περισσότερα από 13 χρόνια και θεωρούταν εμβληματικό για την γκράφιτι κοινότητα της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου σπουδαίοι καλλιτέχνες του είδους άφησαν την καλλιτεχνική τους υπογραφή.

Οι αρχιτέκτονες και η τεχνική εταιρία εμπιστεύτηκαν τα συστήματα και τον επαγγελματισμό της Exalco και έτσι το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Φεβρουάριο του 2017.

Η αρχιτεκτονική αυτού του κτιρίου αποτελείται από δύο δίδυμα σώματα που συνδέονται με μια γέφυρα. Μεγάλα παράθυρα και μπαλκόνια-διάδρομους περιβάλλουν το κτίριο και ένας τεράστιος φεγγίτης δημιουργήθηκε στον χώρο για να εισέρχεται το φυσικό φως της ημέρας. Στην οροφή υπάρχουν διαμορφωμένοι κήποι με θεά 360 μοιρών!

Δείτε φωτογραφίες: