Με μικρή κάμψη έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2019 για την εισηγμένη από τον Βόλο, εξαιτίας των πιέσεων που δέχθηκαν οι τιμές των σιτηρών και των αλεύρων, κάτι που είχε ως συνέπεια τη γενικότερη συμπίεση προς τα κάτω για τα κέρδη της τρέχουσας χρονιάς.

Την ίδια στιγμή, δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη δραστηριοποίηση της εταιρίας στα Βαλκάνια, έρχεται τώρα η εξαγορά του μύλου στη Βουλγαρία να «ξαναζεστάνει» το ενδιαφέρον για την περιοχή: Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο μύλος στη Βουλγαρία – στα σύνορα με τη Ρουμανία- θα ξεκινήσει να λειτουργεί το φθινόπωρο και θα παράγει προϊόντα που διατίθενται σε όλη την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση είναι ύψους 2,25 εκατ. ευρώ και ξεκίνησε ήδη από το 2018, οπότε και η εταιρία εξαγόρασε, μέσω της θυγατρικής Loulis Mel- Bulgaria EAD, μύλο στο Ντόμπριχ, σε απόσταση μόλις 13 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ρουμανία.

Εξάλλου, αναμένεται σύντομα να λειτουργήσει και ο αποθηκευτικός χώρος στη Μάνδρα Αττικής, ο οποίος είχε αγοραστεί πέρυσι, προκειμένου να η εταιρία να βελτιώσει τη λειτουργικότητα και την παραγωγικότητά της στον τομέα των logistics. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, η εταιρία βρίσκεται και σε αναζήτηση σχετικού εργατικού δυναμικού.

Μαρία Μπακοπούλου fmvoice