Μία από τις ισχυρότερες εξαγωγικά κονσερβοποιίες ελληνικών συμφερόντων είναι η Κρόνος, η οποία με κρατική εντολή και συγκεκριμένα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας – μετά των εντοπισμό 114 κρουσμάτων – ανέστειλε τη λειτουργία της για δέκα ημέρες, ήτοι για το διάστημα από 2 έως και 11 Οκτωβρίου.

Η επιχείρηση από το Μαυροβούνι Πέλλας δραστηριοποιείται στην εξαγωγή κομπόστας ροδάκινου, βερίκοκου και φρουτοκοκτέιλ σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου. Μεταξύ των χωρών που στέλνει τα προϊόντα της είναι αγορές της Ασίας όπως η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία αλλά και η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βόρεια Αφρική αλλά και περιοχές της Ευρώπης και της Αμερικής.

Επενδυτικό πλάνο 15 εκατ. ευρώ

Χαρακτηριστική του μεγέθους της Κρόνος είναι η υλοποίηση αναπτυξιακού πλάνου συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων, με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός του 2021 για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού και την επέκταση των εγκαταστάσεών της.

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Κρόνος, Λευτέρης Σαΐτης, είναι επίσης ιδιοκτήτης της Intercomm Foods με έδρα τη Λάρισα, η οποία διαθέτει ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα στις εξαγωγές προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας όπως είναι η ελιά, το ροδάκινο σε κομπόστα, το βερίκοκο αλλά και οι μαρμελάδες.

Επιπλέον η Κρόνος συμμετέχει μετοχικά στην Agrophoenix, η οποία αποτελεί και τον βασικό της προμηθευτή σε ροδάκινο και μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται στην παραγωγή NFC χυμού μήλων και άλλων φρούτων αλλά και πουρέ από ροδάκινο, βερίκοκο, αχλάδι και λοιπά φρούτα. 

Κύκλος εργασιών

2018: 49,38 εκατ. ευρώ

2017: 38,4 εκατ. ευρώ

Κέρδη προ φόρων

2019: 2,3 εκατ. ευρώ

2018: 511 χιλ. ευρώ

Foodreporter