Στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας (ΣΤ' κύκλος) του Αναπτυξιακού Νόμου εντάχθηκε πρόσφατα επενδυτικό σχέδιο της θεσσαλικής AHB GROUP (Θεόνη), συνολικού κόστους €888 χιλ. Αφορά σε επέκταση της δυναμικότητας μονάδας εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στη μονάδα της εταιρείας στη Βατσουνιά Μουζακίου Καρδίτσας.

Στο συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση περίπου €280 χιλ., με τη μορφή της επιχορήγησης, που ισοδυναμεί με το 31,5% του συνολικού κόστους, ενώ το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης θα χρηματοδοτηθεί με τραπεζικό δανεισμό.

Αφορά στα εξής: • Γραμμή παραγωγής/εμφιάλωσης χάρτινης συσκευασίας: €643.800 • Ολοκληρωμένο σύστημα CIP: €134.485,55 • Σύστημα αεροσυμπιεστή: €71.500 • Ηλεκτρολογική σύνδεση νέας γραμμής και δικτύου ψύξης: €18.500 • Εγκατάσταση δικτύου ψύξης γραμμής παραγωγής: €14.400 • Δίκτυο αερισμού και ψύξης συστήματος CIP: €5.360 Σύνολο: €888.045,55 Από την επέκταση της δυναμικότητας, η ωριαία παραγωγή σε μπουκάλια νερού αυξάνεται σε 30.560 από 27.760.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία προχωρά σε νέα επένδυση ύψους €10 εκατ. η οποία αφορά στη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής και νέου κέντρου αποθήκευσης και παροχής υπηρεσιών logistics. Η νέα γραμμή θα αυξήσει τον όγκο παραγωγής κατά 60% των φιαλών / ημέρα σε συσκευασίες των 500ml & 1500ml και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022, ώστε να καλύψει την τεράστια ζήτηση του καλοκαιριού στην Ελλάδα, αλλά και στις διεθνείς αγορές, καθώς πρόσφατα, η εταιρεία υπέγραψε μία μεγάλη εμπορική συμφωνία στις ΗΠΑ. Το νέο κέντρο logistics στην περιοχή του Ελληνόπυργου Μουζακίου θα λειτουργήσει εκμεταλλευόμενο την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη διαχείριση των προϊόντων και θα είναι ενεργειακά πράσινο, εκμεταλλευόμενο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις εγκαταστάσεις του.

Η εταιρεία διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο εξωτερικού, με παρουσία σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Η Κύπρος, τα ΗΑΕ, η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Βέλγιο η Ολλανδία, αλλά και η Ρωσία είναι κάποιες από τις χώρες που ανήκουν στο Δίκτυο Εξαγωγών του ΘΕΟΝΗ. Στόχος της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια το 30% – 40% της παραγωγής να κατευθύνεται προς το εξωτερικό.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Μάκη Αποστόλου FnB Daily)